Иван Таков

Свързани новини

25.02.2024 17:30

Можете да ни изключите само от вашата група по интереси, от Партията - не: Иван Таков към ръководството на БСП

Видян 4341 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всичките фалшиви опорки, с които ни нападаше част от тясното ръководство от "Позитано", крещяха само едно: "Пречите ни да доликвидираме Партията". Да, пречим, заяви лидерът на столичните социалисти.

Можете да ни изключите само от вашата група по интереси, в която така или иначе ние никога не сме присъствали, от Партията - не. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков в изказването си по време на заседанието на Националния съвет на БСП. Пленумът се проведе, въпреки липсата на кворум. Той започна 3 минути преди да изтече времето по Устав за разпускане на заседанието поради липса на кворум. В залата водещият на заседанието Георги Свиленски изключи микрофоните и не даде възможност за предложения и изказвания на членове на Националния съвет.

След изказването си по точка втора, в която трябваше Пленумът да разгледа поведението на общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" и да им наложи наказания затова, че дадоха подкрепата си за временно техническо решение, за да заработи Столичният общински съвет, Иван Таков напусна залата.

"Националният съвет в този състав нищо не може да реши. За пореден път част от най-тясното ръководство потъпка Устава, защото провеждат заседание без кворум, заяви Иван Таков на излизане от "Позитано". - Решението за наказание е пълен отчетно-изборен цикъл в София. От това най-много се опасявах. Това означава обезглавяване на всички организации в София - това са повече от 5000 души, които точно преди евроизборите ще бъдат хвърлени отново във вътрешнопартийни драми и разправии. Тъкмо бяхме обединили цялата Градска организация заедно с хоризонталните структури - жени, младежи, ветерани.


Сега тази саморазправа ме води към мисълта, че някой иска да саботира и европейските избори и въобще да саботира цялата партия. Кой иска това, нека председателят на Партията и част от най-тясното ръководство да отговорят, защото те са настояли за такова наказание. Очевидно наказанието е затова, че Градската организация има собствено мнение и се представи блестящо на местните избори. Явно наистина ревността е прекалено голяма и след като не успяха да подчинят Градската организация, ще я обезглавят. Това е изключително тъжно. Това е наистина саботаж от най-високо ниво не само към Градската организация, а към цялата Партия".

В изказването си пред около 55-60 души в залата от 188 членове на Националния съвет Иван Таков представи хронология на събитията в Градския съвет през последните 9 месеца и благодари на районните организации в София и на всички, които са разбрали смисъла и важността на действията на общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" за гражданите на София и за Партията.

"Дълго мислих как да формулирам изказването си така, че да се разберем днес с председателя и с една малка част от Изпълнителното бюро на БСП. Очевидно е, че на езика на политиката не можем да си говорим и да се разберем с тях. Ако можехме, БСП нямаше да се превърне вече в малка политически маргинализирана партия, обърна се лидерът на столичните социалисти към част от тясното ръководство на БСП. - Не можем да си говорим и на езика на ценностите, след като социализмът и антифашизмът са теми табу за председателя, чиито любим политик е Маргарет Тачър.


Не можем да се разберем и на езика на принципите - прекалено много са примерите за двойни стандарти и безпринципни действия на част от тясното ръководство. Дадох си сметка, че единственият начин да се разберем е да говорим на вашия език - езика на личното интересчийство.


Преведено на този език, всички онези фалшиви опорки, с които ни нападахте от ефира на различни медии в последните две седмици, всичките ви аргументи да ни накажете, можем да ги съберем само в едно изречение: "Пречите ни да доликвидираме Партията". Тук съм абсолютно съгласен с вас: Пречим!".

В края на изказването си Иван Таков се обърна към председателя и част от тясното ръководство на БСП с една лична история: "Дядо ми, когато фашисткият съд го осъжда на 7 години затвор, той се обръща към съдията, който чете присъдата, и му казва: "Аз ще изтърпя първата половина от наказанието, втората ще сте вие". Така сега и с вас ще се случи".


БСП няма да наказва своите общински съветници, които подкрепиха избирането на предложения от ПП-ДБ нов председател на Столичния общински съвет Цветомир Петров. Градската организация на БСП в София обаче ще трябва да проведе избор за ново ръководство, реши Националният съвет на партията.


Така според лидера Корнелия Нинова думата ще имат местните структури:


"Ние даваме възможност на социалистите в БСП - София да решат какво ръководство искат и какво ръководство да си изберат. Да, това означава снемане на политическото доверие и носене на отговорност в лично качество. Не ангажира БСП".


Междувременно БСП застава зад Никола Шмит като кандидат за председател на Европейската комисия, предаде БНТ.

Приет е проект на европейска платформа за предстоящите европейски избори.Според БСП Европейският съюз има нужда от промени и да работи за хората.От партията заявиха, че ще се борят за равноправно третиране на България в общността. Искат Европейски съюз, който се бори за мир.

БСП иска оставка на правителството и избори "две в едно", каза лидерът на партията Корнелия Нинова пред медиите в София. Тя допълни, че оценката за работата на правителството за деветте месеца е липса на морал, национално предателство, лобизъм в полза на частни интереси, узаконяване на корупцията.

От партията се обявяват против налаганите решения по отношение на отбраната. Обявяват се против закриването на Марица Изток, докато няма изградени ядрени мощности. Настояват за защита на земеделците.

Предлагат да бъде създадена европейска агенция за изкуствен интелект с предложение да бъде позиционирана в България.

От БСП смятат, че правителството има две програми - официална и скрита. По официалната според Корнелия Нинова няма никакво изпълнение. По неофициалната се работи - това е записът изнесен от оперативно заседание на ПП-ДБ от Радостин Василев.

Пленумът взе решение за свикване на отчетни избори в София и Бургас. В София заради неизпълнението на решение на националния съвет на БСП да не подкрепят друг кандидат за председател на общинския съвет в София и да не влизат в коалиции. Това означава структурите да си изберат нови ръководства. Наказания пленумът се е отказал да налага.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни