Пламен Данаилов, водач на листата на ИТН, №21
01/02

Свързани новини

25.10.2023 15:36

Можем са спасим и да изкараме на печалба Топлофикация: Пламен Данаилов, водач на листата на ИТН, №21

Видян 2004 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Като водач на листата на ИТН и бивш зам.-енергоминистър сигурно имате рецептата как Топлофикация да заработи за софиянците, а не те за нея?

Топлофикация София е едно изключително предприятие - достъпът до централно отопление и топла вода е невероятно благо. Проблемът е липсата на инвестиции, поради лошото финансово управление, съмненията за корупция и оттам довеждането й до практически фалит. Тя дължи 1,8 милиарда лева. Превръщането на Топлофикация София в печелившо предприятие е едно от задължителните неща, които трябва да свърши следващият Общински съвет, като пред него стоят 3 опции:
-    Или общината сама да реформира дружеството и да инвестира чрез изграждане на нови мощности за ел.енергия и ускорена подмяна на съоръжения;
-    Или да намери инвеститор, който да извърши тези дейности чрез партньорство;
-    Или да прехвърли дружеството на БЕХ за управление.
Тази опция е най-малко благоприятна, тъй като самият БЕХ има достатъчно  проблеми и едва ли би се справил успешно с казуса.


За да не плащаме за грешките на поредното управление на Топлофикация София е задължително решението да бъде взето максимално бързо от СОС. В ИТН разполагаме с подробен план как за 6-7 години да изплати направената инвестиция и да работи на печалба.

Какви хора влизат в листата на ИТН и колко съветници очаквате да имате в СОС?

Нашата цел е да имаме поне достатъчни за собствена група - 5. Хората на ИТН, които ще влязат в бъдещия СОС са изключителни професионалисти, всеки в своята област: финансисти, юристи, инженери, архитекти, ландшафт архитекти, специалисти по сигурност, транспорт и др. Можем да обърнем процеса на ремонт на ремонта, чрез правилно планиране: ясно и точно задание, стриктни договори с изпълнителите и избиране на независим надзор, който да следи изцяло спазването на всички норми и правила при качественото изпълнение на обществените поръчки.


Правилното планиране включва и съобразяване с инвестиционните планове на комуналните дружества, защото всички ние сме свидетели на един извършен ремонт на улица и след един месец, отново разкопаване, заради полагане на тръбите на някое от комуналните дружества. Управлението на София включва и собствеността на СО, а не просто продаване на общинските имоти. И осигуряване на достъпност до Витоша и всички паркове на София. И разширяване и подобряване на градския транспорт, така че да стане предпочитано средство за придвижване, плюс изграждане на паркинги, за да могат да бъдат изведени от улиците паркираните коли.


И инвестиции в здравеопазването: СО е един от най-големите доставчици на здравни услуги в България чрез своите ДКЦ и болници. И изграждане на детски градини.


Много е важно подобряването на изхранването на бюджетни разноски в детски ясли, градини, училища и болници. И не на последно място, развитие на културния живот на столицата.

С кого бихте си партнирали в новия градски парламент?

Разумните решения, независимо от кого са предложени, ще срещнат нашата подкрепа. И ние го очакваме за добрите си идеи, които имаме и ще подобрят осезаемо живота на софиянци. Така след 4 години ще сме поставили основата и визията на модерен и уреден град и повече да няма въпроси към следващите кандидати за кметове и общински съветници :


На кой град искате да прилича София?


На 29 октомври може да ни подкрепите с №21 в бюлетината за общински съвет, за кмет на община и за кмет на район.

Купуването и продаването на гласове е престъпление


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци