Свързани новини

04.12.2014 12:40

МОСВ активира оперативно звено срещу наводненията

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В МОСВ е активирано Оперативното звено, очакват се повишения на речните нива в цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ).


След постъпила от НИМХ информация за очаквани значителни валежи и повишение на речните нива в цялата страна, на 3 декември 2014 г. МОСВ активира Оперативното звено за предотвратяване на вредното въздействие на водите от преминаване на високи вълни в следствие на непредвидими обстоятелства. Активирана е 24-часовата работа на Оперативното звено, включително в почивни и празнични дни, като се цели минимизиране на риска от наводнения, предприемане на конкретни действия от компетентните институции за поддържане проводимостта на речните легла и осигуряване на свободни обеми в язовирите за поемане на високи води.


Днес в резултат на продължаващите валежи от дъжд и на база метеорологичната прогноза, ще продължи повишението на речните нива в почти цялата страна. Очакваните количества валежи са 10-15/л.кв.м, в Югоизточна България до 20/л.кв.м. В петък само на отделни места ще има слаби превалявания - до 2-3 л/кв.м. През нощта срещу събота отново ще завали - най-рано в западните райони. В събота валежите ще обхванат и Източна България. Очакваните количества са: в Западна България - 10-20 л/кв.м; в Централна - 15-40 л/кв.м; в Източна - 5-15 л/кв.м.


В МОСВ се извършва ежедневен анализ на информацията за състоянието на реките и язовирите, хидроложката прогноза за р. Дунав и ежедневен анализ на прогнозата за времето и валежите и влиянието им върху оттока на реките и язовирите в България. Информацията се получава от всички областни управители, МВР и Гражданска защита, които имат задължение по Закона за водите да предупреждават населението за евентуално възникване на опасни явления.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни