Коментарите на Песков идват, след като през изминалия уикенд полският вицепремиер Ярослав Качински заяви пред германски вестник, че страната му "би била отворена" за приемане на американски ядрени оръжия, твърдейки, че разполагането на ракети на източния фланг на НАТО "има смисъл" и "значително би увеличило възпирането на Москва"

Свързани новини

07.04.2022 11:26

Москва ще разглежда прехвърлянето на ядрени оръжия в Полша като крайно провокативно: Песков

Видян 9660 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предупреди, че Москва ще разглежда прехвърлянето на ядрени оръжия в Полша като крайно провокативно, след като високопоставен служител заяви, че Варшава е готова да приеме чужди ракети като възпираща сила.



В сряда в разговор с френската телевизия LCI Песков заяви, че всяко подобно разполагане вероятно ще предизвика ответна реакция от страна на Русия, което предполага, че тя ще промени собствената си ядрена позиция.




"За нас това би било голяма заплаха", каза той и добави: "В този случай разполагането на руски ядрени ракети на западната граница би било неизбежно", като също така подчерта, че Москва е "отговорна ядрена сила".




Коментарите на Песков идват, след като през изминалия уикенд полският вицепремиер Ярослав Качински заяви пред германски вестник, че страната му "би била отворена" за приемане на американски ядрени оръжия, твърдейки, че разполагането на ракети на източния фланг на НАТО "има смисъл" и "значително би увеличило възпирането на Москва".


 



По време на брифинг в понеделник Песков също така заяви, че този ход само ще засили напрежението на фона на продължаващите военни действия в Украйна, като го нарече причина за "дълбока загриженост".



Качински не е първият, който повдига тази идея, като пратеникът на Вашингтон в Полша прави същото предложение още през 2020 г. , като в този случай призовава за преместване на американските ядрени оръжия, които в момента се намират в Германия. Досега лидерите на САЩ са отказали да предприемат действия по предложенията.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката