Свързани новини

17.04.2014 12:15

Москва няма намерение да заплашва Запада и Украйна, обяви Путин

Видян 1276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпращането на въоръжени сили в Източна Украйна от страна на Киев е „още едно сериозно престъпление". Това обяви президентът на Русия Владимир Путин на ежегодната „гореща линия" със сънародници "Въпрос&Отговор".


Според него разрешаването на кризата е възможно само чрез дипломатически способи и чрез признаване на интересите на целия украински народ. Диалогът е единственият начин да се възстанови редът в Украйна. Сигурен съм, че Русия ще намери взаимно разбирателство с Украйна, каза президентът на Руската Федерация, предава нюз.бг.


„Киев трябва да номинира известни лидери от Източна Украйна на административни длъжности в правителството", категоричен е той и добави, че Киев трябва да седне на масата за преговори с рускоговорящата общност в Източна Украйна.


По думите му „няма руски инструктори" в Украйна. Няма нито едно военно звено или инструктори от Русия в Източна Украйна, обяви руският държавен глава.


Русия иска да изгради конструктивни отношения с Украйна и Запада, Москва няма намерение да заплашва своите партньори, отбеляза той.


Руският президент разглежда като много важни днешните четиристранни преговори в Женева, в които ще участват ЕС, САЩ, Русия и Украйна.


Путин подчерта, че народът на Крим се е обърнал за помощ към Русия и че Москва никога не е планирала да присъедини полуострова.


Трябва да признаем правото на избор на всички, правата на кримчани трябва да се уважават също, поясни Путин.


„Всички сме ръководени от определени емоции, но ако се обичаме, трябва някак си да стигнем до взаимно разбирателство", отговори президентът на Русия на въпрос от Севастопол за братските руско-украински отношения.


Доходите на кримчаните трябва да бъдат еднакви с останалите руснаци. Крим не е известен само с военноморската база, но и с туристическите съоръжения, така че допълнителни инвестиции само ще помогнат да се задвижи развитието на полуострова, разясни държавният глава на Русия.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева