Официалните данни за жертвите, предоставени от руските военни, се различават драстично от оценките на украинската страна

Свързани новини

26.03.2022 07:50

Москва изнесе актуална информация за жертвите в Украйна

Видян 1982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В петък руското министерство на отбраната предостави актуална информация за жертвите, които въоръжените сили на страната са понесли по време на продължаващата военна офанзива в Украйна.


"За съжаление, по време на специалната военна операция имаше загуби сред нашите другари по оръжие. До момента са загинали 1351 военнослужещи, а 3825 са били ранени", заяви на брифинг за медиите заместник-началникът на руския Генерален щаб генерал-полковник Сергей Рудской.


Длъжностното лице не предостави данни за войниците, които евентуално са изчезнали по време на действие или са попаднали в плен в хода на конфликта. През последния месец украинската страна е претърпяла тежки загуби (около 30 000 души), уточни Рудской. По оценки на руските военни около 14 000 украински войници са били убити, а други 16 000 са били ранени.

 
 
Той твърди, че украинската армия е претърпяла големи загуби на техника, като са унищожени близо 1600 танка и други бронирани машини, и добавя, че руската офанзива до голяма степен е унищожила въздушните и противовъздушните сили на Киев, а военноморските му сили на практика са престанали да съществуват.
 
 
Официалните данни за жертвите, предоставени от руските военни, се различават драстично от оценките на украинската страна. Според последните твърдения на Киев в конфликта са загинали около 16 000 руски войници, а стотици танкове, бронирани машини и артилерийски установки са били унищожени.


Киев обаче не дава информация за собствените си жертви. Най-новата цифра беше обявена от президента Владимир Зеленский в средата на март, когато той заяви, че около 1300 украински войници са загинали в сражения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец