Свързани новини

28.04.2015 17:12

”Москов-вън!, викаха лекари

Видян 1789 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със скандирания "Москов - вън!" протестиращи лекари от столичната болница Св. Иван Рилски блокираха движението на бул. Иван Гешов. Протестът е срещу протокол на министъра на здравеопазването Петър Москов, с който на 23 април директорът на лечебното заведение д-р Дечо Дечев беше освободен от заемания пост.


Тогава от Министерството на здравеопазването съобщиха, че решението за освобождаването му е част от започналата процедура по сливането на болниците Св. Иван Рилски и  Александровска, което цели оптимизация на административното управление на новата структура. Самият Дечев пък заяви, че има личен мотив за освобождаването му.


В началото на седмицата вицето на Москов Бойко Пенков обяви, че обединението на двете болници е част от по-мащабна реформа. Тя предвижда всички 9 държавни болници в карето на Медицинска академия да работят с обща администрация като при бай Тошо. Реформа и половина! В района освен Св. Иван Рилски се намират още Св. Екатерина, Майчин дом, Инфекциозната болница, Белодробната болница, Педиатричната болница и др. Засега единственият ясен ефект е, че ще бъдат съкратени около 400 души от администрацията. „Цялата международна дейност, счетоводни услуги, правни услуги, доставки - всичко това нещо да се случи, болниците да извършват само присъщата за тях работа", обясни Пенков. „В никакъв случай обаче няма да се сливат медицински дейности“, добави той.


Лекарите са против намерението на Москов да слее лечебните заведения. Те обявиха, че не намират логично обяснение в освобождаването на директор на болница, която няма загуби, както и сливането с друго лечебно заведение, имащо натрупани дългове. Също така и не вярват, че обединението ще доведе до увеличаване на заплатите, както се твърди от здравното ведомство.

 

 

Медиците допълниха, че няма да отстъпят от исканията си и обясниха, че имат информация за заплашвани протестиращи. 

 

Късно вчера вицето на Москов се срещна с протестиращите и им обеща, че сливането на двете болници няма да се осъществи, но остава отворен въпросът за другите здравни заведения. Ако сливанията ще се извършавт по географски принцип, залепените БОРКОР и МЗ също могат да се обединят.

Другото искане на протестиращите – връщането на работа на директора на болницата, обаче най-вероятно няма да се случи. Предстоят консултации на протестиращите, като след това ще се реши дали демонстрациите да продължат.


Късно вчера вицето на Москов се срещна с протестиращите и им обеща, че сливането на двете болници няма да се осъществи, но остава отворен въпросът за другите здравни заведения. Ако сливанията ще се извършват по географски принцип, залепените БОРКОР и МЗ също могат да се обединят.


Другото искане на протестиращите – връщането на работа на директора на болницата, обаче най-вероятно няма да се случи. Предстоят консултации на протестиращите, като след това ще се реши дали демонстрациите да продължат. 






Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец