Свързани новини

28.09.2021 13:15

Мораториумът върху правителството в оставка беше незаконен: КС

Видян 1060 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Недопустимо е с решение на Народното събрание да се налагат забрани върху правомощията на останалите власти. Това обяви Конституционният съд в своето решение за мораториума, който наложи 45-ото Народно събрание върху решенията на правителството на Бойко Борисов в оставка.
На 21 април парламентът наложи мораториум върху сделките и назначенията на правителството в оставка, формирано от ГЕРБ и Обединени патриоти.
Депутатите наложиха изрична забрана за отдаването на концесии, теглене на дълг, продажбата на държавни и общински болници и назначенията в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно участие.
Една от най-сериозните последици от решението е забраната за емитиране на вътрешен дълг до назначаването на служебно правителство
"Недопустимо е с решение на Народното събрание временно да се спира изпълнението на установени от Конституцията и развити в законите правомощия на президента, на изпълнителната власт, включително и когато Министерският съвет изпълнява функциите си, на други държавни органи, установени от основния закон и на съдебната власт", се казва в решението на КС, което е публикувано близо пет месеца след отпадането на мораториума.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.09.2021 13:41

    Министерския съвет е подчинен на НС, тогава защо КС трябва да решава вместо НС ?

  • 001 Anonimen 28.09.2021 13:38

    България е Парламентарна Република, следователно Парламентът / НС / е най-висшият орган на държавата / той ръководи държавата, той решава проблемите, той носи отговорност за суверена /, но се оказва, че той не може да забранява корумпирани сделки, това може да го прави само най-висшият орган на КОРУПЦИЯТА, а именно СЪД и ПРОКУРАТУРА ! Що за държава сме когато КОРУПЦИЯТА ни ръководи и решава вместо НС ? В коя държава по света съд и прокуратура вземат решения от държавен характер ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци