Свързани новини

20.12.2021 12:12

Мораториумът върху повишаването на цената на тока не трябва да създава по-големи проблеми: Радев

Видян 2752 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев предупреди, че не трябва да се допуска мораториумът върху повишаването на цените на електроенергията да създаде големи проблеми след края на действието си, които в момента не могат да се предвидят. Миналата седмица Народното събрание замрази цените на парното, тока и водата на нивата от 16 декември до края на март следващата година.

На въпрос на журналисти за мораториума днес държавният глава се обяви за мерки в рамките на закона, които да облекчат потребителите, тъй като те не трябва да поемат цената на проблемите, генерирани с години, но каза, че конкретно решението за налагането на мораториума е на парламента, предаде Радев. Той също поиска анализ какво става в енергийната ни система и какви са проблемите, в т.ч. и в европейски контекст, като припомни, че на два съвета в Брюксел вече е повдигал въпроси като има ли спекула на енергийните борси, има ли прозрачност на търговията с емисиите и др.

Румен Радев потвърди още, че в първата половина на януари ще свика Консултативния съвет по национална сигурност, на който партиите да постигнат ясна консолидация какво трябва да се направи, за да ускорим процеса за интеграция на Република Северна Македония в Европейския съюз, но при зачитане на българския национален интерес. "Отстояването на правата на македонските българи и включването им в обществения, политическия и културния живот на страната е въпрос от интерес на България", каза държаният глава. Накрая допълни, че прекратяването на езика на омразата и създаването на всички онези предпоставки за по-голяма свързаност между двете страни са въпроси, по които България трябва да има ясно становище.

На въпрос защо президентът, а не премиерът е участвал в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв