Свързани новини

23.12.2021 13:23

МОН с указания за оформянето на срочните оценки

Видян 1711 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Текущите изпитвания, особено контролните и класните работи, необходими за оформяне на оценките в края на първия учебен срок, да се провеждат присъствено. Правилото да важи за всички ученици с изключение на тези, които се обучават от разстояние по здравословни причини, удостоверени с медицински документ. Такива указания даде министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в писмо до началниците на регионалните управления на образованието във връзка с приключването на първия учебен срок на 31 януари 2022 г., предаде Нова тв.


Това е необходимо условие за гарантиране на обективност и равнопоставеност при оценяването на усвоения материал, пише в документа.


Съгласно действащата заповед на министъра на здравеопазването за въвеждане на временни противоепидемични мерки, в общините с 14-дневна заболяемост под 250 на 100 000 души се учи присъствено без тестване за COVID-19. В общините с по-висока  заболяемост присъственият учебен процес е осигурен чрез изследване на учениците с неинвазивни бързи антигенни тестове за COVID-19. В  тези случаи се допуска индивидуално обучение от разстояние в електронна среда при определени условия: по здравословни причини на ученика или член на семейството му, както и по избор след разрешение от началника на РУО.


Според наредбата за организация на дейностите в училищното образование началникът на РУО може да даде разрешение за онлайн обучение на ученици с висок успех, малко отсъствия по уважителни причини и доказана ангажираност към учебния процес до момента. Министър Денков изисква от началниците на РУО да обръщат специално внимание и да осъществяват контрол за всеки отделен случай. Министерството на образованието и науката ще проверява дадените разрешения.


МОН настоява учениците, които по здравословни причини или


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева