Свързани новини

11.11.2014 16:50

Момичето, което даде на приятелите си да пият течност за чистачки вместо ракия, влиза в съда

Видян 1200 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районната прокуратура в Благоевград повдигна обвинение срещу 21-годишната Даяна Калайджийска, в чийто дом преди година се разрази фатален тийнейджърски купон.


Девойка ще отговаря пред закона за причинена смърт по непредпазливост на ученици, пили течност за чистачки.


Припомняме, че купонът станал в село Падеш, в къщата на подсъдимата Даяна.  Шест местни момчета и момичета се събрали там, за да се почерпят. Тийнеджърите събрали пари, за да си купят бира, но след като тя свършила, домакинята слязла в мазето да търси друг алкохол. Намерила розова течност за чистачки в бутилка и я сметнала за ракия. Така младежите изпили 3 литра от отровната течност, а само домакинката не посегнала към нея. Няколко дни след фаталната веселба в Реанимацията на Пирогов с тежка интоксикация на организма постъпиха всичките шест ученици. Двама от тях 19-годишната Даниела и 17-годишния Кристиян починаха, а всички останали ще пият лекарства за цял живот тъй като имат трайно увредени органи от приетата течностт.


Медиците обясниха, че 50 милиграма от течността са достатъчни, за да предизвикат тежка интоксикация на организма.  


При започналите разследващи действия се оказа, че бащата на домакинята Даяна, който е тираджия, разфасовал течността в бутилки от вино, но не ги надписал. Момичето не знаело какво е това. Сега обаче тя се превърна в обвиняема и отговорна за смъртта на двамата си приятели и ще отговаря за действията си. Според чл. 122 от Наказателния кодекс между една и шест години затвор грозят Даяна Калайджийска.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.