Моята вяра към изп. длъжността гл. прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Виждаме, че до този момент той единствено се занимава с полуполитически дела. Затваря разследването за пачките и кюлчетата, затваря "Барселона гейт", а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела. Днес виждаме поредното разследване за "Турски поток" и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела - не." Това коментира лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в Благоевград.

Свързани новини

28.08.2023 09:24

Моята вяра в Сарафов е под всякаква критика. Борисов да ми вдигне телефона, а не да си говорим през медиите: Петков

Видян 1285 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Моята вяра към изп. длъжността гл. прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Виждаме, че до този момент той единствено се занимава с полуполитически дела. Затваря разследването за пачките и кюлчетата, затваря "Барселона гейт", а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела. Днес виждаме поредното разследване за "Турски поток" и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела - не." Това коментира лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в Благоевград.

По повод изявлението на лидера на ГЕРБ  Бойко Борисов, че не е доволен от назначенията, които общото им правителство прави, Петков се оплака, че Борисов не му се обажда по телефона. "Искам да кажа на г-н Борисов, първо - ако иска да си говорим, винаги може да ми вдигне телефона, а не през медиите, говори някакви неща, без да се чуваме. Второто - миналия път, когато редовното правителство падна, бе заради поръчките за оправянето на пътищата.


Искахме да са прозрачни, парите да отиват в реално строителство и асфалт, а не в чували. Сега министър Цеков пуска поръчките по най-прозрачен начин, където не може да има корупция. Сега въпросът е дали същите икономически интереси, които свалиха предишното правителство, ще почнат да клатят сегашното. Там става дума за стотици милиони", допълни Петков и се зарече, че няма да отстъпи от тези приоритети и се надява, че всички, които подкрепят това правителство ще са стабилни.

Надява се в първите дни на септември диалогът да продължи.

Той определи като "безумно през 2023 г. да имаме показни убийства, хора да бъдат застреляни в главата по алеите и службите за сигурност да не бъдат реформирани". Петков каза това по повод убийството на Алексей Петров и отказа от президента Румен Радев да смени главния секретар на МВР.

"Моята вяра към изпълняващия длъжността главен прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Виждаме, че до този момент той единствено се занимава с полуполитически дела. Затваря разследването за пачките и кюлчетата, затваря "Барселона гейт", а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела. Днес виждаме поредното разследване за "Турски поток" и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела - не.", продължи с атаките си Кирил Петков  в Благоевград.

По повод изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че не е доволен от назначенията, които общото им правителство прави, Петков се оплака, че Борисов не говори с него по телефона и се зарече, че няма да отстъпи от приоритетите за прозрачност при ремонта на пътища и се надява, че всички, които подкрепят това правителство, ще са стабилни.

„Септември трябва да го разграфим по ден. Има страшно много закони, които трябва да се случат в септември. Трябва да оправим заедно с ГЕРБ антикорупционния закон и се надявам, че ще имаме един истински закон”, добави Петков.

"Ако искаме да се занимаваме с реални неща за промяна, трябва да се занимаваме със законите за Плана за възстановяване и устойчивост, с Шенген", каза още Петков.

По повод убийството на Алексей Петров, Кирил Петков коментира, че е "безумно" през 2023 г. да има показни убийства и едновременно с това службите за сигурност да не бъдат реформирани.Въпросът към ГЕРБ е защо три месеца не се вкарва закон за реформа на службите, и ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или са за реформи на службите, добави Петков.

„Г-н Божков знаете, че е на „Магнитски”. Знаете, че обвиненията за даване на подкуп са към г-н Горанов, също по този закон. И сега е важно да се разбере, след разследванията на прокуратурата - ще има ли оневиняване и прикриване, от моя гледна точка, или ще се стигне до някакви истини? Знаем, че „Магнитски” беше даден и на двамата. Очаквам прокуратурата и българския съд да си свърши работата, без да се вляе от политическите събития”, коментира Петков относно казуса с Васил Божков, предаде 24 часа.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион