01.08.2022 17:08

Модерни уреди за дялово разпределение с дистанционен отчет на изгодни цени предлага Топлофикация Враца

Видян 3398 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



    Инж.Михайлов, какви са предимствата на дистанционните уреди за дялово разпределение, за които активно се говори напоследък?

    Уредите за дялово разпределение с дистанционен отчет предоставят много удобства. Най-важното е, че фактурите, които абонатите получават всеки месец, отразяват реалното потребление. Уредите се отчитат всеки месец от разстояние без необходимост от лично присъствие. Отпада и вероятността за допускане на субективни грешки при отчета и преноса на данни.

    Какви са цените на новите уреди? Как да си ги позволи едно средностатистическо домакинство във Враца?

    Топлофикация Враца предлага едни конкурентни цени за уреди с дистанционен отчет. За един тристаен апартамент инвестицията е около 270 лева. За ненатоварване на бюджета предлагаме изплащане на 3 вноски без оскъпяване.

    ЕС призова всички държави от ЕС доброволно да намалят потреблението на природен газ с най-малко 15% през отоплителния сезон. Говори се и за мерки, които да се извършат веднага – поддържане на минимум 25 градуса в помещенията през лятото, забрана за оставяне на отворени врати при пуснат климатик и други. Смятате ли, че в България подобни препоръки биха се спазвали?

    В България, когато подобни мерки са препоръчителни и доброволни, според мен вероятно не биха се спазвали, особено на работното място. Вероятно у дома ще се предприемат мерки за ограничаване на потреблението и подобряване на енергийната ефективност поради нарастналите цени, но не мисля, че всички българи осъзнават важността на действията на всеки поотделно.

    Какви са възможностите за снабдяване с природен газ, ако напълно трябва да се откажем от руския?

    Подобни възможности трябва да се разглеждат от ЕС. Колкото по-големи количества се договорят, толкова по-добри ще бъдат крайните цени.

Вариант е да се увеличат количествата на природен газ от Азербайджан и от други износители от близкия Изток. Интерконекторът с Гърция е от ключово значение за диверсификация на източниците за България и района. Проектът свързва България с Южния газов коридор и ще позволи осъществяването на доставки от различни източници. В момента се строи и огромен газов терминал в Албания, където ще се регазифицира LNG от САЩ. Вариантите са много. За да бъде гарантирано потреблението, минимум 70% от доставките трябва да бъдат по дългосрочни договори.

    Вие лично като представител на газова топлофикация, притеснявате ли се за спиране на доставките?

    Разбира се, но се надявам, че няма да се стигне до режим. Ако не се намерят достатъчно бързо надеждни алтернативи на руския природен газ, е възможно да се увеличат производствата на въглища. Много държави, сред които и Германия, обявиха, че премахването на въглищата ще се забави, за да не се стигне до енергийна криза. Преди дни Гърция обяви, че удвоява производството на енергия от лигнитни въглища, възстановявайки работата на 7 вече затворени централи. Експертите са изчислили, че това ще доведе до 20% намаление на използването на природен газ, което е добра мярка.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.