Свързани новини

23.11.2016 17:33

МО продава имоти за над 2 млн. лв. в Самоков и Драгалевци

Видян 2667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството даде съгласието си министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев да продаде два имота "с отпаднала необходимост" за МО и Българската армия. Терените са в Самоков – поземлен с площ 47,355 дка и застроен с 22 сгради и в квартал Драгалевци в София – поземлен с площ 18,89 дка, застроен с 18 сгради. Данъчните им оценки са съответно 545 259,20 лв. и 1 632 093,10 лв. Продажбата ще бъде извършена чрез търг по реда на Закона за държавната собственост и Глава Пета от правилника за прилагането му.


Неотдавна след разкритие на Флагман бг. стана ясно, че МО пуска на търг и изключително апетитни застроени терени на метри от плажа. Съгласно списъка, утвърден от Ненчев, те също като тези в Драгалевци и Самоков са с отпаднала необходимост. Имотите са Вугарски път край Царево, на Аклади и Червенка край Черноморец. Общата площ на трите е 220 дка.



Военният терен в местността Аклади е с площ 1801 кв. м., от които застроената част е 13 кв. м. По-популярна е местността Червенка, която е разположена буквално на брега на морето -  на юг от Черноморец. Това е един от топ районите до бреговата ивица. Сега ведомството пуска за продажба площ от 174 726 кв. м. заедно с 20 броя сгради до плажа на Градина.



Местностите Аклади и Червенка са на практика една до друга, а военните парцели са непосредствено до едни от най-хубавите пясъчни ивици у нас.
По-забулена в мистерия е третата местност с военни терени - Вугарски път край Царево. Тя не може да бъде намерена в Регистъра на географските наименования в България към Агенцията по кадастъра. Площта на имота там обаче е доста голяма  - 43 890 кв. м площ с 15 сгради.
19’ припомня, че на правителствено заседание на 2 ноември МС прие Решение за обявяване на имотите, които бяха публична държавна собственост, за имоти - частна държавна собственост. Промяната на статута се направи, за да може да се извърши продажба. Разпродават и голямата цял квартал сграда на Военното издателство в сърцето на София.






















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог