Той подчерта, че много от кандидат-министрите в проектокабинета „Габровски” са „от банките с кадри и чекмеджета на Тройната коалиция на ГЕРБ и на президента Радев”.

Свързани новини

14.12.2022 10:51

Много от кандидат-министрите са от банките с чекмеджета на Тройната коалиция: Гюров

Видян 909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Работихме месеци наред във време на кризи, поемахме отговорности и ги решавахме, въпреки опозицията. Вие от ГЕРБ-СДС свалихте предишното правителство във време на война и световна икономическа криза, хвърлихте страната в икономическа несигурност и към нови предсрочни избори”. Това заяви Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната” в изказване преди гласуването на проектокабинета „Габровски” в парламента в сряда.

„Днес вие ни предлагате правителство, което не изпълнява първото и най-важно условие - да може да носи политическа отговорност. За пореден път Бойко Борисов отказва да излезе на терена. Предлага ни се експертен кабинет, но няма как да нямаме своите съмнения. На практика експертен кабинет не съществува. Всеки кабинет е политически, защото той трябва да бъде подкрепен от политически фигури. България има горчив опит с експерти кабинети. Те са се показвали във времена на нестабилност”, заяви още Гюров.

Той подчерта, че много от кандидат-министрите в проектокабинета „Габровски” са „от банките с кадри и чекмеджета на Тройната коалиция на ГЕРБ и на президента Радев”.

Представителят на ПП подчерта, че партията му няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ. „Готови сме да подкрепяме отделни политики, които смятаме важни за страната. Вероятно това е причината седемте приоритета на проектокабинета да са прекопирани от нашата програма. Но това няма как да ни заблуди. Съдейки по имената в проектокабинета, нито един от тези приоритети няма да е приоритет. По-скоро главната задача на този проектокабинет са местните избори, за да може статуквото да запази своите феодални владения”, завърши Гюров.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей