Само за няколко часа над 200 членове и симпатизанти се включиха с подкрепа в обръщението на група млади социалисти към Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро на БСП

Свързани новини

23.07.2022 17:40

Младите в БСП: Незабавно връщане на мандата и да се готвим за избори

Видян 2869 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само за няколко часа над 200 членове и симпатизанти се включиха с подкрепа в обръщението на група млади социалисти към Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро на БСП. Те категорично заявяват, че БСП трябва да върне мандата й, връчен от президента Румен Радев и да се готви за избори.

Пълният текст на обръщението можете да прочетете тук:

Обръщение

ДО

Корнелия Нинова, председател на НС на БСП

Изпълнителното бюро на БСП

Копие до: членовете на НС на БСП

Ние, членове и симпатизанти на БСП, прогресивни леви хора,

Категорично се разграничаваме от вас – тясното партийно ръководство на БСП и от решенията ви, които апаратно налагате на стотина членове на Националния съвет. Не беше нужна дори днешната срамна развръзка с изтеклата информация за хода на преговорите от Христо Иванов и последвалото изказване на Слави Трифонов, за да разберем, че следвания от вас път е пагубен за бъдещето на партията.

С всеки изминал ден нараства пропастта в начина, по който вие и ние разбираме реалностите, политиката, какво е правилно и грешно, какво бъдеще искаме. Разломни са вижданията ни и за състоянието на БСП днес.

От самото начало досегашната управляваща коалиция беше трудна за БСП, дори невъзможна за приемане от нас, социалистите. Замълчахме, защото повярвахме, че няма да направите отстъпление от политиките, които партията винаги е защитавала за справедливост, солидарност, мир, политики, в които вярваме и които ни съхраняват повече от 130 години.

Днес можем ясно да заявим – потенциалът на подобен вид коалиция е изчерпан, а участието във властта по този начин нанесе тежки щети върху лявото в България. Не вярваме нито във вашите витиевати обяснения и стъкмистики, нито в лековатите и нагласените ви аргументи.

Вие превърнахте собствените си „червени линии“ в поредица от безпринципни компромиси, отразяващи се негативно на националните интереси в дългосрочен план: и за стартирането на преговорите с РСМ, с което днес ЕС признава македонския език и идентичност; и за излагане на карта на енергийната сигурност на страната, и за дългосрочните отношения с Руската федерация, и за оръжието, което въпреки всички уверения в обратното – изпращате в Украйна. Не може извинението да е мнозинството в коалицията и технологичния начин, по който се вземат решенията в този формат.

Удобно и стратегически, с поредицата от целеви назначения на тесен кръг приближени, определено не искате да развивате БСП, а да си купите единствено политическо дълголетие.

През всичките тези години БСП беше най-активна и последователна в борбата срещу корупцията, задкулисието, олигархията, срещу „модела ГЕРБ“. През последните дни станаха известни съмнителни сделки за милиарди, незаконни назначения, които се потвърждават и от българския съд. След всички взаимни обвинения в досегашната управляваща коалиция именно за корупция, задкулисие и олигархични кръгове, ние не виждаме мястото на нашата партия в тази нелицеприятна политическа среда. В калта няма как да останеш чист.

Днес сте готови с мандата на нашата партия да подкрепите и да сложите премиер, който е откровено с десни убеждения и няма нищо общо с лявата политика, за която всички ние работим десетилетия наред. За първи път в своята история БСП не може да намери свой кандидат за министър-председател! Безпомощност, бягство от отговорност или наложено условие да има правителство на всяка цена е този ход?!

Ние не сме готови да приемем това и никога няма да бъдем!

Спрете да плашите българските граждани със задаваща се тежка зима, ако го няма това правителство. Този прийом на Борисов днес Нинова повтаря ежедневно! Истината е, че всъщност се страхувате от избори и това, което следва след тях! Защото левите хора в България няма да ви простят факта, че превърнахте БСП в патерица, в парламентарен пълнеж и в партия от „бутиков стил“. И това е бъдещето, което й определяте! – партия с над 130-годишна история!

Ние искаме силна, модерна и достойна БСП, а не БСП „на колене“ пред идеологията и фигурите на други политически сили.

С настоящето обръщение заявяваме ясно следното:

БСП незабавно трябва да върне неизпълнен връчения ѝ от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство и да започне подготовка за предсрочни парламентарни избори.

И това е само първата крачка към това да върнем в политическия живот на страната лява прогресивна партия, основана на енергия, ценности, автентично идеологическо съдържание и възможности, каквато трябва да бъде една лява партия в 21 век! Това е първа крачка към обединение на всички леви, мислещи хора, готови да работят честно и почтено за страната си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Социопатическа агенция 24.07.2022 23:28

    Докато сегашното статукво не си замине по какъвто и да било начин, най-вероятно поради напредла старост на депутатите, то НЯМА ДА ОТСТЪПИ ВЛАСТТА по НИКАКЪВ НАЧИН! Дори и математика по аритметика, акЪдемиГ Николайчо К. Витан-офф, ще ви потвърди, че колкото и на брой нови избори да се провеждат, резултатите ще са си е все в следния алгоритмически диапазон: От 100% потенциални гласоподаватели, които съставляват целия народ в гласоподавателна възраст, процента на НЕгласувалите( т.н. "гъбарите") в следващите около 30-50 години се запазва непоклатим и ще бъде винаги в границите на 55% или + процента. Останалите 45%(или-) на 'гласувалите',ВИНАГИ ЩЕ СЕ ДЕЛКАТ между циментираните завинаги за властта партии. И ще са в следния алгоритмичен клъстер: ОПГ"гепи" до навършването на СТОГОДИШНИНАТА на нейния основател ще се колебае винаги около 11%, ПП също ше са към 10%(+ -), Възраждане 10%, ДБ 5%, ДПС 5%, БСП достойно ще завършва с 4%. Първото сътресение в процентите на изборите се очаква малко след 2050 г. Тогава ще настане леко разместване в пластовете на процентите: НЕГЛАСУВАЛИ ще скочат направо на 75%, ОПГ"гепи ще ближат рани на "7%, ПП ще с 6%, Възраждане твърдо на 5%, ДПС със сетни сили на 4%, ДБ +3%. За пръв път от 131 години БСП (бивша БКП и още по бивша БРСДП-(т.с.- тесняци социалистии) , ще отпадне от властта!!!

  • 006 Anonimen 24.07.2022 18:46

    Към коментар №001, говориш глупости. Ти не разбрали, че тоя калпав закон е същия закон като на скапаните ГЕРБ от преди години? Как така ако ИТН са против Гешев, то точно с техен законопроект се закриха спец съдилищата? Мислете малко с това устройство на раменете си бе...

  • 005 Anonimen 24.07.2022 09:53

    Според мен противоречието между членовете, симпатизантите и привържениците на БСП, основно се състои в наложения бандитски капитализъм, който разслои рязко цитираните по- горе обществени групи ! Младите хора, които имат възможност да богатеят с установените норми на икономическите "правила", нямат нищо общо с финансовите възможности на голяма част от възрастните хора и пенсионерите, които с носталгия си спомнят за социалистическата идеология ! При това лидера на БСП Корнелия Нинова, няма нищо общо с нея ! Неистовата и жажда за власт на всяка цена, в сегашните условия създава предпоставка за обезличаването на партията ! Изхода от ситуацията аз виждам в отстраняването на Нинова и цялата и управленска структура, пълен завой в социалистическата идеология, с новите реалности ! Скъсване с абсурдно издигнатите и лишени от съдържание "евроатлантически ценности" и нов цивилизационен избор, което не може да се осъществи без обединение на левите, патриотичните и русофилски среди у нас !

  • 004 хитрата сврака с двата крака 24.07.2022 09:16

    Как социалистите оставиха тази видна приватизаторка и капиталистка да върти на пръста си социалната народна партия на пръста си и да се обогатява с милиони чрез лъжи, партийни манипулации и схеми? Нинова и нейните верни, но нефелни партийни другарчета никога повече не трябва да помирисват власт и НС

  • 003 Anonimen 24.07.2022 08:12

    БСП вече не е защитник на народните интереси а на чужди, които искат да превърнат България във втора Украйна затова е наложително нейното ръководство да си отиде.

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог