Свързани новини

27.11.2012 11:05

Младенов: СДС не отигра подадената топка

Видян 1183 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това беше една прекрасно подадена топка, която не беше отиграна от СДС. Така министърът на външните работи Николай Младенов коментира ситуацията  в синята партия от последните дни.


„За съжаление, това беше голяма грешка, защото аз виждам като абсолютно абсурдна ситуацията, в която се намираме в момента с номинацията за конституционен съд, и това, което впоследствие се случи”, каза Младенов пред Нова телевизия.


Националният съвет на СДС прекрати вчера членството на трима свои депутати и заплаши останалите шестима, че ако не внесат и не подкрепят новото предложение за конституционен съдия на партията, също ще бъдат изключени.


До решението се стигна, след като  партията предложи президентът Петър Стоянов да заеме поста, а сини народни представители отказаха да внесат кандидатурата му, защото видяха опит ГЕРБ да прехвърли проблема с номинацията на Венета Марковска в „техния двор“.


Ръководството на СДС втвърди позицията си, когато Стоянов отказа да бъде номиниран поради ангажименти в чужбина. След решението за изгонване на Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров евродепутатът Надежда Нейнски сама пожела да напусне синята партия.


Младенов подчерта, че когато се номинират съдиите за Конституционния съд, се търси максимално съгласие за тяхната подкрепа в Народното събрание.


Според него в тези случаи е важно десните политически партии да знаят, че принадлежат към едно семейство, което има общи ценности.


„Затова за мен е абсолютно неразбираемо, когато едни лични интриги, защото Иван не харесва Петър, образно казано, трябва да се превръщат в такава драма, която да води до реалното разпадане на парламентарни групи“, посочи той.


Николай Младенов отрече да има сценарий за разцепване на сините от ГЕРБ.


„Министър-председателят много коректно предложи на партиите, които принадлежат към нашето политическо семейство на десницата, възможността те да излязат с номинация и тази номинация никой не е казвал коя да бъде. Тук не става въпрос за сделка, а за нормално поведение на политически субекти, които имат желанието да отстояват определен тип ценности в обществото. Никой не е поставял условия нито на СДС, нито на ДСБ кой да бъде кандидадът“, каза още той.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.