Свързани новини

24.10.2011 21:22

Младен Червеняков: Такъв хаос в изборите досега у нас не е имало

Видян 1950 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Такъв хаос в изборите досега у нас не е имало. Това заяви на пресконференция членът на Националния предизборен център на БСП Младен Червеняков. Той отбеляза, че няма политическа сила, извън ГЕРБ, която да не констатира пълния изборен хаос и управленската немощ на ГЕРБ да организира избори. Според Червеняков има множество нарушения, които биха довели до атакуването на изборните резултати. „За съжаление недостатъците продължават. Аз не мога да кажа кога ще приключи преброяването на резултатите. Очевидно, че законово определеният срок от 24 часа няма да бъде спазен”, коментира членът на НПЦ.    
Младен Червеняков определи като безпрецедентно решението на ЦИК за дописване на Избирателния кодекс и продължаването на изборния ден до 20.00 часа. Той добави, че в много от секциите изборите продължаха реално до 22.30 часа. Червеняков изтъкна, че ЦИК се прояви като нормотворец и с  решението за преброяване отново на бюлетините в София. Членът на НПЦ не пропусна да отбележи случващото се в зала „Универсиада”, множеството грешки, допуснати при гласуването, масовото купуване на гласове, както и информацията, че 100% от протоколите на СИК в София са сгрешени. Червеняков напомни за тревожните констатации на ОССЕ и на „Отворено общество”.  
„БСП е заинтересована от законно провеждане на втория тур на изборите и избирателите да гласуват спокойно”, изтъкна членът на НПЦ. Социалистите направиха редица препоръки към ЦИК, за да протече по- добре вторият тур на изборите. От БСП призоваха да се спре с дописването на закона и да се създаде подходяща организация на изборния процес, за да няма струпване на избиратели в избирателните секции. От левицата смятат, че е от изключително значение да се осигури извозването на всички изборни книжа от изборните секции. „Ако това не бъде спазено, може да послужи като основание за касиране на изборите”, отбеляза Младен Червеняков.  
Според секретаря на НС на БСП Антон Кутев, такъв хаос не става случайно и не се дължи само на некомпетентност от страна на администрацията. „Струва ми се, че целият хаос до някаква степен се създава умишлено, за да може да се получат определените резултати”, коментира Кутев. Той с тревога отбеляза, че се поставя под съмнение провеждането на втория тур, защото след всичко, което хората в СИК преживяха, някои от тях може да не се появят в неделя. „Не се съмнявам, че ще има искания за касиране на изборите на много места в страната”, добави Кутев. Според Младен Червеняков за касиране на изборите има основания, ако има нарушения, които се отразяват на изборния резултат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,