Свързани новини

04.02.2014 10:09

Митниците ударили контрабанда за 400 млн. лева за шест месеца

Видян 1420 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди ден Пламен Орешарски критикува работата на двете приходни администрации – данъчни и митници. Според него, те не си вършат работата добре и постъпленията в хазната не са достатъчни, за да се изпълни програмата на кабинета в икономическата сфера. И докато данъчните се справят значително по-добре и са преизпълнили годишната си задача със 126 милиона лева, при митниците нещата не стоят добре. Въпреки че от началото на мандата на правителството е пресечена контрабанда за 400 милиона лева, това не доведе до изпълнение на годишната задача на Агенция „Митници”.


Така приходите от митниците са с 322 милиона лева от планираните след като бюджетът за 2013 година бе актуализиран. Според експерти, това се дължи на показните акции, при които се вдига шум, но ефектът за хазната е малък.


Контрабандистите винаги са едни гърди пред митничарите, а каналите, по които вървят стоките, успешно се преориентират. В митниците няма системност, работи се на парче, смятат експертите.


Това положение вероятно ще доведе од структурни промени в агенцията. Вече има идеи да се създадат системи, свързващи данъчните с митничарите, както и да се обединят контролните функции на двете администрации.


Според митничари с опит обаче всяка промяна в политическата обстановка директно се отразява на работата им. Честата смяна на началниците и правилата на работа не водят до добри резултати.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв