Свързани новини

11.03.2020 15:17

Митничар смени 465 000 лева с хартийки

Видян 1460 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Митничар, с медал от НАТО за мисия в Афганистан, повече от година заменял с хартиени листове пари от пликове в склад за доказателства в Свиленград, съобщава 24 часа. Постепенно Димитър Манчев, който е пенсиониран подполковник от Българската армия, прибрал валута за 465 хил. лв.


52-годишният пловдивчанин посегнал към чуждите пари през юли 2016 г., притеснен вероятно от кредити към две банки. Решил, че ако започне да играе в казина в Свиленград, ще излезе по-бързо от личната си финансова криза. Залагал малки суми с надежда да спечели, но нямал късмет.


Решил да ползва част от пачките, иззети по досъдебни производства. Влязъл във веществения склад на митницата, където работел като разследващ митничар, срязал хартиения плик, в който били поставени банкнотите и взел първо 8 хил. евро


Обменил ги и внесъл по дължимите вноски по кредитите си. После продължил да взема всеки месец суми, за да внася по 1000 лв. към една банка и по 270 лв. към друга. Отделно дърпал пари и да залага, но без успех. Така сумата от 70 530 евро свършила.


През март 2017 г. разследващият митничар посегнал към плик, в който имало 145 хил. евро - пак веществено доказателство.


Започнал да играе хазарт все повече и с по-големи суми с надеждата да спечели и да възстанови парите, но вместо това затъвал по-надълбоко.


Димитър попаднал в омагьосан кръг. През октомври 2017 г. свършили и 145-те хиляди евро. Посегнал към плика със 100 хиляди турски лири на Рамадан Насуз. Разкъсал с ножче кашона, в който били поставени банкнотите, и взел всички. Притеснил се, че някой от колегите му може да забележи липсата на купюрите, особено на тези в пликовете. Затова и тях заместил с нарязани хартиени листове.


Самият склад не бил под видеонаблюдение. Камери имало само в коридора към него. Иначе сградата била с денонощна охрана. Разпределението на делата между четиримата разследващи митничари се извършвало по месечен график. Всеки бил дежурен по седмица и поемал досъдебните производства, образувани през този период.


Манчев бил на пръв поглед перфектният служител - пенсионирал се от армията с чин подполковник, в досието е описан медал, с който той е удостоен през 2010 г. от командването на НАТО за мисия в Афганистан. При пенсионирането си през 2014 г. получил и почетна грамота от Военна полиция. После започнал работа в свиленградската митница, която от години е на подчинение към Бургас.


Така се стига и до разплитането на схемата му, при която заменя пари с хартийки в митницата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв