Свързани новини

02.08.2010 15:44

Митинги пред районните управления на 5-ия месец с нови документи

Видян 1821 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районните управления на МВР спряха практиката да работят в събота, за да наваксат изоставането при издаване на новите документи за самоличност. Официалното обяснение беше, че интересът вече не е толкова голям. Да, ама не!


Навръх отпускарския топсезон вчера пред районно управление в столицата имаше истински митинг, показа проверката на 19’. Градинката пред сградата беше буквално задръстена с народ – чакаха стотици хора.


Още в 8 часа сутринта, преди да е отворила службата, вече бяха изчерпани номерата за вреждане при чиновничките, обработващи документите до края на седмицата.


А те, между другото, не си дават много зор и работят доста бавно. Не повече от 5-6 души на час смогват да се сдобият с честта да бъдат обслужени, показа предната ни проверка в събота.


Официалният старт на новите документи за самоличност трябваше да бъде на 1 януари тази година. Той бе дипломатично отложен за 1 април с обещанието всичко да бъде наред. Но и това не се случи.


Първоначално фирмата – доставчик на машините за документите – Сименс, бе обвинена за забавянето и опашките. Положението обаче не е по-различно и до днес, което вероятно не се дължи само на техниката.


Август все пак е петият месец, откакто чиновниците в МВР създават безброй ядове на гражданите. Особено на онези, които няма как едновременно да запазят своята работа и да си извадят документи. Причината е, че на тях им е невъзможно да пребивават на целодневни опашки в работно време. А от друга страна, ако си вземат няколко дни отпуска за своя сметка, не могат да бъдат сигурни, че ще се класират и ще се сдобият с мечтаните документи от МВР.


Така са наказани най-стриктните, които първи си извадиха от предишните нови документи за самоличност през 2000 г. Тогава подобни проблеми нямаше, припомнят днес те!


Сега и удълженият срок на картите и паспортите от 6 месеца не стигна, за да могат да бъдат обслужени от МВР съвестните граждани.


Даже и на суперскъпото гише за експресно издаване на документи на бул. Мария Луиза има чутовни опашки. Там картинката е още по-жалка, понеже МВР взема рекордни пари от хората, но често не успява да издаде тескеретата в обещания срок.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.