Семерджиев

Свързани новини

06.12.2023 16:07

Мистериозни свидетелки и дрога отложиха делото за трагедията на Черни връх

Видян 958 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Издирване на мистериозни свидетелки и на кръвна проба отложиха делото за трагедията на Черни връх в София, при която загинаха две момичета, пометени от джипа на Георги Семерджиев. Софийският апелативен съд назначи проверка дали кръвната проба на подсъдимия се пази, за да бъде изследвана за наркотици, тъй като сегашните тестове не дават категорични резултати.


През април градските магистрати признаха за виновен и осъдиха на 20 години затвор при първоначално строг режим 35-годишния Семерджиев за катастрофата. В момента Семерджиев обжалва присъдата пред втора инстанция. В началото на ноември по искане на защитата му беше назначена втора токсикологична експертиза.


Семерджиев е бил приел амфетамин до 48 часа преди взимането на кръвната проба, обявиха вещите лица, направили въпросната експертиза по време на съдебното заседание по делото в сряда. Не може да се каже обаче какво е количеството приет наркотик, както и как е повлияло това на Семерджиев.


Причината - не е изследвана концентрацията в кръвната проба, няма и изследване на урината, за да си направят необходимите заключения.


Според експертите, цитирани от БНТ, след употребата на амфетамин и метамфетамини се наблюдава проява на чувство за непобедимост, свръхактивност и склонност към високорисково поведение. Наблюдават се и прояви на параноя, които да доведат до поведение, което застрашава живота на употребилия наркотик и околните.


Делото срещу Георги Семерджиев ще продължи на 25 януари в Апелативния съд. За тогава отново са призовани двете мистериозни свидетелки във връзка с твърдението на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях.
В съдебната зала стана ясно, че едното момиче е представило документ, че не може да присъства по уважителни причини - извън страната е до средата на декември. Другото момиче не е открито и не е призовано. Още за предишното заседание са я търсили на адрес, но се е оказало, че не живее там, а за съседите е непозната. Търсили я и по телефон, но операторът казвал, че номерът е грешен или непълен.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак