14.12.2014 17:12

Мистерията Сертов витае вече 10 дни

Видян 1791 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има ли такава държава?! 10 дни след изчезването на Петко Сертов и до редакционното приключване на броя на 19 минути в 18 часа в неделя всичко е обвито в мистерия. Най-голяма е тя за основаната от топченгето Държавна агенция за национална сигурност, за която родният данъкоплатец харчи стотина милиона лева годишно.


Припомняме публикация на 19отпреди 2 седмици, според която по разкритията на бившия й агент Сноудън, американската Агенция за национална сигурност (а ДАНС, както помним си беше щатски проект) говорят, че целият свят е в мрежа за следене и контрол – интернет и социалните медии, банковите разплащания СУИФТ и картите, телефоните и другите комуникации, плюс камерите по пътища и граници и всичко останало, което събира милиарди единици информация в минута, час, ден, месец, година. И каква е ползата, щом един човек и то не кой да е може да изчезне хей тъй на и 10 дни да не може да се намери, след като близо седмица е обявен и за световно издирване през Интерпол.


Вчера вътрешният министър Вучков даде следното изявление: „От информацията, която обобщихме със специален щаб, с много висока степен на сигурност мога да кажа, че автомобилът, с който обичайно се движи г-н Сертов, е напуснал територията на Република България в посока Гърция. Информацията е потвърдена най-малко от три технически средства и други, проверени от разследващите органи факти. До момента няма сериозен мотив, който да послужи като основа за цялостно разследване. По тази причина вероятно и прокуратурата все още не е образувала досъдебно производство. Вярвам, че МВР може да установи истината за това къде се намира Петко Сертов“, заяви вътрешният министър. 


Заглавията на сайтовете бяха: „Петко Сертов в Гърция”, което вече се бе чуло като версия. Но Вучков не казва това, а само, че „автомобилът, с който обичайно се движи” е засечен. Сиреч, филмът не е шведски, а е съветски – едно е да се засече кола, друго - човек.


През уикенда се врътна и друго неясно инфо: "Петко Сертов е изпратил есемес до близките си на 12-ия час след изчезването си в петък. Той не е уведомил жена си, че ще отсъства от вкъщи, но е успокоил други свои роднини, че е добре”.


Работодателите му от ОЕТ също нямат информация какво се случва с техния консултант, който е бил видян за последно именно в техния офис в полите на Витоша в мистериозния петък, 5 декември. Бил във форма, нито болен, нито луд.


Появилите се информации, че Сертов е преминал под закрилата на „американците”, понеже председателствал последната среща на бившите ръководители на тайни служби от цял свят, бяха опровергани от посолството на САЩ у нас.


Случаят е също като времето през последните дни: вятър и мъгла!




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак