Милена Стойчева от МИР

Свързани новини

28.02.2024 12:07

Министри с по 50 нощувки в чужбина за 200 дни кабинет

Видян 2084 пъти | Коментари 8
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева е с най-много, 51 нощувки в чужбина, стана ясно от пресконференция на ГЕРБ. И това е за първите едва 200 дни на кабинета. Сред нейните дестинации има екзотика като Монако, където командировката е излязла над 30 000 лв. народна пара, а резултатът от нея е 0, както стана ясно пък от питане до министъра на депутата Николай Алгафари.


Министърът изтъкна като причина европейска програма, но Монако не е член на ЕС, а програмата е задължителна, така че България така или иначе участва в нея. Министерството беше предвидило в проекта си за бюджет тази година 13 млн.лв. за "фънтрипове" - в превод: "увеселителни пътувания". И за "роудшоу" - в превод: "шоу на път".


Напомняме, че МИР се прочу с раздаването на десетки милиони лева от Плана за възстановяване и устойчивост на фирми на лидери на Продължаваме промяната: Кирил Петков, Лорер, даже и на кмета на София Васил Терзиев, който взе 2,5 млн. на общото си дружество със Саша Безуханова за "иновацията" ядливи чаши, която всъщност съществува от векове по света и у нас.


"Помолил съм Мария Габриел в оценката на министрите да бъдат включени и командировките в чужбина на министрите. Според сегашната справка земеделският министър Вътев има 24 нощувки в чужбина, енергийният министър Румен Радев - 29, Юлиян Попов - 42, Иванка Шалапатова - 30, министърът на туризма Зарица Динкова - над 50 до този момент. Пътуват, виждат красотите на света."


Финансовият министър Асен Василев пък има 28 нощувки в чужбина.


Поискал съм и да се разбере колко са били членовете на всички делегации, каква работа се е свършила по тези командировки, кои лица са били там, какъв кетъринг са ползвали и колко държавна пара е използвана. Асен Василев дотук без американската си визита е с 28 денонощия, а Мария Габриел с 30. Външната министърка има по-малко от половината МС" ,заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


 "Всичко, което касае хората в България мина на заден план заради темата външни работи. От пътуващи министри научаваме какво ще се случва в България и с какви решения ще задължат Народното събрание. Зеленски не разбра, че за подарък са му приготвили меч, защото той очаква военната помощ, която българският парламент гласува. Вместо това получи меч. Мен щеше да ме е срам да отида в Украйна с неизпълнени ангажименти, които Народното събрание ти е дал право да изпълниш.


 ГЕРБ се придържа към становището на Алианса, според което няма намерение да се изпращат войски в Украйна. В ЕС също няма такова решение. Всеки ден плашат хората. Народът ни е толкова чувствителен за участие във война и то до границите ни, затова не мога да разбера това самоизтъкване пред западните ни партньори. Желанието да се самоизтъкват минава всякакви граници.


 ГЕРБ е отговорна партия и повече в такива невидени и неорганизирани сглобки няма да участваме. В рамките на 10 дни ние ще изготвим коалиционно споразумение, което е за цял мандат и минава през състав на Министерския съвет. Както те предлагат в техния меморандум и ние ще предложим пропорционално с право на вето нов преглед на министри.


 9 месеца не мога да обясня на партията и на хората, които са гласували за нас, защо те с по 30 депутата имат повече министри, областни управители и навсякъде сменят повсеместно всичко. Ако темата за външно министерство продължи да стои, отсега казвам, че отиваме на предсрочни избори. Аз не говоря с проценти, аз искам да нося отговорност!, подчерта Борисов.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 ето ги новите мигранти от австрия 08.03.2024 14:51

    В навечерието на 8 март, 11 αραби са нαпαднαли и били звеρсκи младо мοмиче и 3 момчета насред Витошка! Центърът на столицата ни се е превърнал в yжαсяващо и опасно гεто, а това нαπαдεниε далеч не е изключение...

  • 007 Anonimen 29.02.2024 23:07

    същата наглост на производителите на детски ваксини - най-ужасното усложнение от тях е синдромът на внезапната детска смърт, десетки години търсят усилено причините и "не могат" да ги намерят, когато спряха ваксинациите по време на ковид пандемията, нито едно дете не е загинало от въпросния синдром, щом ги възобновиха и започнаха ужасите, даже Вашият вестник цитираше италианска педиатърка по въпроса, тя точно беше направила това наблюдение. Многобройни са и другите странични увреждания от детските ваксини, но заради парите педиатри и ОПЛ мълчат като партизани и яростно отричат, въпреки, че родителите веднага разбират какво е станало и затова в САЩ много богати семейства не позволяват ваксиниране на децата си, а и доста европейци - според СЗО - около 30 %

  • 006 Anonimen 29.02.2024 00:49

    съд и да платят разходките по чужбина, тези маймуни са безкрайно нагли, няма пари за детска болница, за коледни добавки,за ремонти на вече съвсем скапващи се пътища, по които е опасно да се пътува по тъмно заради огромните дупки, в скапаното българско правителство са се набутали всички крадливи печенеги

  • 005 Дочоолу, Гочоолу и Мишочооулу 28.02.2024 23:09

    Най-важни след чалгата и поп-фолка са екзотическите дестинейшян и якото забавляванье на държавни разноски, разбириши!Държавната пара нема дъно, греби-греби, тъкмо мислише, че си изгребАл сичко, па се окаже, че то имАло още за грабеньйе!Краднете и с гъзовете, сега ви е паднало!!!

  • 004 Anonimen 28.02.2024 22:21

    Веднага да бъде закрито Министерството на Електронното Управление и влято в Министерството на Правосъдието, Електронното Управление, Комуникациите (съобщенията), интелектуалната собственост, патентите и запазените марки! Като Министерството на транспорта и комуникациите също да се закрие и транспорта да се влее в Министерството на Икономиката, Търговията, Транспорта, Туризма, Метрологията, със разпускане и вливане на сегашното Минстерство на туризма! Социалното миностерство да се обедини със Здравното миностерство! Министерството на екологията да се влее в Министерството на земеделието, храните, горите и екологията! Агенцияъта за БГ в чужбина да стане отдел в МВнР! И пълна кадрова оптимизция на държавната адмистрация с намаляването й на половина на първо време! Особено чрез сливането на министерства и сливането на Правните и Счетоводно-финсовите дирекции; тези за Обществените поръчки и за Връзки с обществеността; дирекциите за Компютърните + Комуникационните + сигурност на информацията; дирекциите за поддръжка, хигиенизиране, транспорт и охрана; ......

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни