Свързани новини

03.10.2013 16:10

Министърът на младежта и спорта първи вдигна забраната за пушене

Видян 1621 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Видео с майка, която учи децата си да пушат взриви българското общество тези дни. А какво да кажем за министъра на младежта и спорта, който според мнозина одимява офиса си, въпреки че това е противно не само на закона, но и на примера, за който трябва да служи баш в този ресор. Фактът беше изнесен от колегите от България днес.

Оказва се обаче, че проф. Мариана Георгиева е просто пионер за подготвяното вдигане на забраната за пушене. Вчера, когато се разбра за погазването на правилата от страна на министъра, депутатът от левицата Спас Панчев се изказа, че най-вероятно в заведенията отново ще може да се пуши.

Това ще стане от декември, както каза заместник-председателят на парламентарната група на левицата пред държаваната осведомителна агенция БТА. По-официално от това, здраве му кажи. В случая, по-добре е да перифразираме: болест му кажи.

По ирония на съдбата ще се ремонтира Законът на здравето, което щяло да стане през ноември, обясни Панчев. „Този въпрос трябва да се реши, защото идва зима”, е доста лишената от логика теза на радетеля за убиване на белите дробове на нацията. 

Явно той желае парламентът и заведенията у нас да се превърнат в лисичарници, каквито бяха преди въвеждането на забравата при управлението на ГЕРБ. По-мекият вариант на предлаганата промяна е разрешаване на пушенето след 22 часа.

Панчев и министърът на младежта и спорта Георгиева вероятно ще се превърнат в одиозни фигури и заслужени мишени на народната „екзалтирана емоция”, както би я определила синтактичката. 

И ако депутатът си остава безизвестен за широката публика, от авторката на крилати фрази по-скоро се очакваше да спаси Световното първенство по фехтовка, което е планирано да се проведе у нас идното лято. Повече от месец очакваме отговори по темата от професорката. Вместо да се заеме със спорта обаче, оказва се, че тя се е заела с вдигането на забраната за пушене на обществни места.  




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв