Свързани новини

14.02.2011 16:53

Министър в схема на Таки?

Видян 6757 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 2.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Неофициално се знае, че Таки прибирал процент от редица бизнеси – като се почне от заведенията на Пепи Лашов и се стигне до мебелните фирми Лабиринт и Мартинели. В един прекрасен ден собственикът на мебелната компания Лабиринт бе провесен от десетия етаж и се съгласи да допусне съдружник, посочен от Таки във фирмата”, писа на 15 октомври 2009 г. вестник Галерия.


Собствениците на магазина естествено веднага отрекоха пред Супер 19’ информацията да е вярна. Но незнайно защо така и не пуснаха официално опровержение до таблоида.


Не е ясно кого ли от съдружниците са имали предвид колегите? Единият от тях е бизнесмен и бивш гребец, а другият - митничар. Това, което се знае със сигурност е, че партньорите са от най-близкия кръг на министър Свилен Нейков. Даже парите от рекламата на Данон с него и Румяна Нейкова, ако се вярва на приятелите-бизнесмени, за по-удобно били минали през сметките им, а не през тези на спортното семейство. Сумата била нещо като 4500 лв. Звучи невероятно, но знае ли човек.


Всъщност, тази връзка на Нейков не е единствената от опасните му. Министърът на спорта, чието кресло се клати не от месец или два, е назначил на висок пост човек, смятан за приближен до Мето Илиенски с партизанското име Пешо Поялника. Радо Крана, наричан още Малкия Комунист и близък на Кръстника Карамански, бе назначен за шеф на фирмата Академика, която е на министерството. Той е известен като ексдепутат на Жорж Ганчев и като личен треньор на отстранената за допинг тенисистка Сесил Каратанчева.


Гребец е и главният секретар на МФВС Любомир Василев, а “братовчедите” от кану-каяка  Дамян Дамянов и Петър Божилов бяха назначени за шефове на тотото и спортната база.


Приятелят и състудент на компанията Георги Събков води инспектората – т.е. играе контрольор на малкия, но сплотен колектив.


Свилен направи шеф на кабинета си Каролина Зографова. 31-годишната бадминтонистка има едно качество - кум й е самият Нейков. Двете с жена му Румяна посрещат гостите в кабинета на държавния мъж, заедно със съпруга на шефката на кабинета и кумец на министъра Петър Зографов. Той пък е директор на дирекция Научно и медицинско осигуряване. Подобен домашен уют и семейственост определено прави впечатление на посетителите, но едва ли добро.


Според Супер 19’ основната причина Нейков да попадне в кабинета Борисов била казармената му дружба с вицепремиера Цветанов. 


Министърът обеща коментар до края на седмицата, а седмичникът Супер 19’ – четиво с продължение в следващия си брой



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец