Свързани новини

21.09.2011 16:57

Министър Рашидов отива на концерт в Париж

Видян 1821 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският пианист Георги Черкин и петнайсет музиканти от Оркестъра на Класик ФМ радио заминават за Париж, където ще свирят на концерт по случай Деня на Независимостта на България.


Сред официалната българска делегация ще присъстват Министъра на културата – г-н Вежди Рашидов, главният секретар на Министерството на културата – г-н Стоян Стоянов, г-жа Мария Конакчиева-Бенамран – прес-аташе на Френския културен институт в София, г-жа Радка Петрова – директор на Дирекция „Връзки с обществеността и протокол” в Министерството на културата, Слава Иванова, и.д. директор НМБИИ, Павел Васев – директор на НТ „Иван Вазов”, както и представители на български медии.


Събитието ще се проведе в изключително престижния Дом на инвалидите във френската столица. Сред публиката ще бъдат представители на двустранния дипломатически корпус и висши служители от френската администрация. Концертът се провежда под патронажа на Министър председателя на България – г-н Бойко Борисов.


Програмата на концерта включва две български произведения – „Класично и романтично“ от Панчо Владигеров и емблематичната цигулкова пиеса на Георги Златев – Черкин – „Севдана“. Френската музика е представена с откъси от „Галантните Индии“ на Жан – Филип Рамо. Специален акцент в програмата са и 4 от „Годишните времена“ на Чайковски, аранжирани за пиано и оркестър от солиста Георги Черкин (внук на композитора Георги Златев – Черкин).


Оркестърът на Класик ФМ радио е създаден през 2002. Сред запомнящите се изяви на състава са концертите с Найджъл Кенеди, Максим Венгеров, Пинкас Цукерман, Шломо Минц, Ванеса Мей, Иън Андерсън, Ричард Клайдерман и др. Оркестърът е придружавал президента Георги Първанов на официални посещения в Дания и Норвегия и е изнасял концерти пред кралските двойки в Копенхаген и Осло.


Инициативата се осъществява в рамките на Комуникационната стратегия на Република България със съдействието на Министерството на външните работи и Държавния културен институт към министъра на външните работи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог