В спора се включи Цончо Ганев от „Възраждане“

Свързани новини

05.10.2023 10:52

Министър от кабинета ще може да замества премиера и вицепремиера: На първо четене

Видян 434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При невъзможност на вицепремиера да изпълнява възложените му от министър-председателя функции да го замества, министър от кабинета може да бъде упълномощен с писмена заповед на премиера. Това решиха народните представители, приемайки на първо четене промените в Закона за администрацията. Дебатите отново доведоха до размяна на остри реплики между управляващо мнозинство и опозиция.

От опозицията изразиха съмнение, че промените се предлагат заради министъра на финансите Асен Василев и предложиха името му изрично да се запише в закона. Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се обърна към вносителя на законопроекта Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС:

"Сега ние тук трябва да сме наясно, че драмата е следната - ако случайно секретарят на Делян Пеевски Денков и заместник министър-председателя Мария Габриел са едновременно време натоварени някъде, Асен Василев, който е другият министър-председател, реално да поема тази функция, а от ГЕРБ дето го внасяте това не ви ли е малко унизително така, знам че им правите жест, ама…".

В спора се включи Цончо Ганев от „Възраждане“:

"Вие осъзнавате ли колко сте жалки? Вие осъзнавате ли, че в момента предлагате дори законопроект, в който искате някой друг да завършва и да прави и да изпълнява длъжността министър-председател? И аз смятам, че това спокойно според вашите виждания и вашите разбирания демократични в кавички може да посочите персонално Пеевски, защото той ви е министър-председателят".  

"Уважаеми колеги, давам си сметка за отношението ви към духа в тази зала, но ви моля да не прекалявате с култа към личностите", посъветва ги председателят на НС Росен Желязков, а депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков попита:

" Какво общо има това с дебата? Българският бизнес се очаква средства. Българската икономика има нужда от План за възстановяване и устойчивост. Със сигурност няма нужда този парламент да губи време и да слуша откровени глупости от проруската крайна популистка формация "Възраждане".

В крайна сметка опозицията успя да се скара и помежду си. Нечленуващият в парламентарна група депутат Радостин Василев заяви:

"Да знаете, че ИТН не са нищо по различно от ПП-ДБ - и те са обслужващ персонал на Борисов и на ГЕРБ".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей