12.05.2010 14:36

Министър Найденов се бори с мароканските скакалци

Видян 1739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов разпореди на Националната служба по растителна защита да предприеме необходимите мерки срещу нашествието на марокански скакалци в Петричко, съобщават от пресцентъра на земеделското министерство.


Спешни мерки за опазване на реколтата от нашествието на мароканските скакалци трябва да предприеме и Регионалната служба по растителна защита – Благоевград.
В момента между селата Марикостиново и Генерал Тодоров са се образували огромни популации от мароканските скакалци, които застрашават селскостопанската продукция в района.
През последните шест години не е имало нашествие на марокански скакалци в Югозападна България. Огромни популации от марокански скакалци се сформират в момента между селата Марикостиново и Генерал Тодоров, община Петрич. Според инспектори от службата яйцата се излюпват от 25 април насам. Тревожното в случая е, че популациите са на стаден принцип, което означава, че селскостопанската продукция в района е заплашена от 100-процентово унищожение. Нашествие на марокански скакалци в Югозападна България не е имало през последните 5 - 6 години.
През лятото на миналата година марокански скакалци нападнаха няколко хиляди декара в землищата на община Момчилград и унищожиха тютюневата реколта. Засегнати бяха нивите на хора от селата Нановица, Груево, Девинци, Седефче, Лале, Постник.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв