Свързани новини

19.04.2010 15:23

Министър Найденов проверява ресторант, в който чупят зъби

Видян 2189 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Земеделското ведомство търси сметка на Пастарито по сигнал на Супер 19’


Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов разпореди проверка във връзка със случай на използвана кайма с твърди примеси в нея в хранителното заведение Пастарито в Сити център София, съобщи още сутринта вчера пресцентърът на ведомството.


Случаят е изнесен във вестник Супер 19 минути от 16 април т.г. Според публикацията в кайма, с която е бил приготвен специалитет на заведението, е имало камъчета и кокалчета, които са счупили зъб на клиент. Проверката ще бъде извършена от ДВСК към НВМС.


Още по-интересно е да се знае, че червени пари стоят зад ресторанта. Негова съсобственичка е сестрата на шефката на канцеларията на Станишев. Дамата е била близка със застреляния кюстендилски олигарх Александър Тасев. Той бе известен с това, че обикаляше кооперациите в района в компанията на бившия вече социалистически депутат от региона и сегашен съветник на президента Иво Атанасов. Тасев им вземаше продукцията и после с месеци и години забравяше да я плати. Неговото управление съсипа и славния в миналото софийски мебелен завод Фурнир, който в момента е заплашителна руина в столичния квартал Изгрев.


Другият съсобственик на Пастарито бе известен като любимия снабдител с храна по времето на Тройната коалиция.


Самият Сити Център София, където се помещава опасното за здравето заведение, бе построен с парите на СИК и олигарха Румен Гайтански, а после бе купено от инвестиционния фонд Икуест. Той пък бе с царския министър Соломон Паси в управата, а самият Симеон му стана съдружник в проекта Супер Боровец.


Шефът на фонда по онова време Георги Крумов, който беше олигарх-звезда при Тройната коалиция и купуваше всичко на поразия, беше онзи, по чието време като концесионер софийският боклук се превърна в държавен проблем и бе използван за пресиране на тогавашния кмет на града Бойко Борисов. В края на мандата Сити Център София бе продаден на чужда компания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния