Свързани новини

22.01.2014 12:05

Министър Данаил Папазов и генералният директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев дадоха начало на строителните работи по отсечката Пазарджик-Стамболийски

Видян 2443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 21.01.2014 г., министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и генералният директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев, дадоха официален старт на строителството на жп участъка Пазарджик – Стамболийски. Събитието се състоя на жп гара Стамболийски


На церемонията присъстваха н. пр. посланикът на Кралство Испания Хосе Луис Тапиа, депутати, представители на местната и централната власт.


Генералният директор на НКЖИ поздрави присъстващите и заяви, че със започване на строителните дейности в железопътната отсечка Пазарджик-Стамболийски се поставя началото на изпълнението на проект „Модернизация на железопътен участък Септември-Пловдив” като част от проект „Модернизация на жп линията София-Пловдив”, включен в списъка с проекти на Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013, Приоритетна ос I – Развитие на железопътната инфраструктура по Транс-европейските и основни национални транспортни оси.


Инж. Ламбрев заяви още, че с изпълнение на проекта трасето ще позволява скорост на движение от 160 до 200 км/ч., а реализацията му ще допринесе за изпълнение на поетите ангажименти на Република България за развитие на железопътната инфраструктура, в съответствие с политиката на Европейския съюз и стабилното развитие на Транс-европейската транспортна мрежа.


Министър Папазов допълни, че благодарение на проектите по ОП „Транспорт“ се инвестират в региона над 300 милиона лева, което ще подобри не само железопътната инфраструктура, но и ще допринесе за създаването на нови работни места.


Позиция 2: „Модернизация на железопътната отсечка Пазарджик – Стамболийски“ е част от проекта "Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив", който се осъществява със средства по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. Стойността на договора за изграждането на жп участъка Пазарджик – Стамболийски е близо 66 млн. лв. с ДДС. В проекта е включено построяването на ново коловозно развитие в жп гарите Огняново и Стамболийски, както и изграждане на нов пешеходен подлез на жп гара Огняново и модернизация на съществуващия в жп гара Стамболийски. Двата подлеза ще бъдат оборудвани с асансьори. В жп гарите и спирките в участъка ще бъдат изградени нови перони и перонни покрития, както и шумозащитни огради. По железопътната отсечка ще бъде обновена цялата контактна мрежа. Предвижда се работата по обекта да приключи до края на 2015 г.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион