Харвардският университет е "изгубил пътя си" и дискриминира белите мъже, както и мъжете от (Източна) Азия и Индия, които също се възприемат като успешни, заяви възпитаникът на университета, милиардерът Бил Акман.

Свързани новини

10.12.2023 17:00

Милиардер обвини Харвард, че дискриминира белите мъже

Видян 28689 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Харвардският университет е "изгубил пътя си" и дискриминира белите мъже, както и мъжете от (Източна) Азия и Индия, които също се възприемат като успешни, заяви възпитаникът на университета, милиардерът Бил Акман.

Акман попадна в заглавията на вестниците през октомври, когато призова президента на Харвард Клодин Гей да разкрие имената на студентите, подписали писмо, в което обвиняват Израел "за цялото разгръщащо се насилие" след нападението на "Хамас" в страната по-рано същия месец.

Главният изпълнителен директор на Pershing Square Capital Management заяви, че това трябва да се направи, за да може той и други ръководители да се уверят, че никога няма да наемат тези хора.

В ново обръщение към Гей, което той публикува в X (бивш Twitter) в неделя, Акман твърди, че "антисемитизмът е канарчето във въглищната мина за други дискриминационни практики в Харвард".

"Проблемите в Харвард очевидно не са свързани само с евреите и Израел. Пределно ясно е, че хетеросексуалните бели мъже са дискриминирани при набирането на персонал и напредването в Харвард. Това очевидно важи в малко по-малка степен и за мъжете, които са азиатци или от индийски произход", пише той.


 Подобно несправедливо третиране се случва, защото Службата за равенство, многообразие, приобщаване и принадлежност (OEDIB) на Харвард "вижда света в рамките на потисници и потиснати, където класата на потисниците включва бели мъже, азиатци, евреи и други хора, възприемани като успешни и силни", твърди милиардерът.

Дискриминацията в колежа от Бръшляновата лига "е не само незаконна, но и изключително вредна за конкурентоспособността на нашата нация, която е изключително важна в свят с нарастващи геополитически конфликти и сътресения", каза той.

Според Акман Харвард не би трябвало да дава преференции на каквито и да било групи, а да бъде "институция за нашите най-добри и най-умни, обучавани от нашите най-добри и най-умни".

"Русия, Китай и други наши конкурентни държави не подбират своите научни и образователни лидери, използвайки показателите за многообразие, равенство и приобщаване на Харвард", подчерта той.

Предприемачът подкрепи обвиненията си срещу колежа с разкази на неназовани високопоставени членове на Харвардския факултет.


Един от тях каза: "Белият цвят в Харвард се смята за фундаментално потиснически. Коренните народи се представят като нуждаещи се от справедливост и обезщетения. Евреите се представят като бели хора. Следователно е нормално да мразим Израел и евреите, тъй като те се смятат за потисници".

Друг описва колежа като място, където "шумните, изпълнени с омраза протести изглежда се насърчават, но където преподавателите и студентите не могат да споделят гледни точки, които са несъвместими с приетия в колежа наратив".

Във вторник Гей и ръководителите на няколко други колежа ще свидетелстват пред Конгреса на САЩ за проявите на антисемитизъм в техните кампуси на фона на настоящата израелско-палестинска ескалация.

"Когато 34 студентски организации в Харвард излязоха в подкрепа на варварския тероризъм на Хамас, това беше сигнал за събуждане за мен. Надявам се, че необходимостта да се изправите пред Конгреса... ще бъде сигнал за събуждане и за вас", пише Акман, обръщайки се към президента на Харвард.




 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое