Свързани новини

08.01.2009 11:29

Милевски: "До 30 часа парното в София се нормализира!"

Видян 1979 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Топлофикация – София” премина критичния период и температурата в инсталациите днес е по-висока с 10 градуса от вчерашната. Това каза в предаването „Дарик кафе” изпълнителният директор на дружеството Петко Милевски. Той изрази надежда, че максимум до 30 часа ситуацията с парното ще се нормализира въпреки спрените доставки на газ. „Ние поддържахме режим, в който мазутът беше частично подгрят, защото това е наше задължение. Проблемът беше при големите централи, където системата е доста по-голяма и инертна. Там се изисква и известна предпазливост при преминаване на друг вид гориво, тъй като там произвеждаме и електроенергия и изгасването на един котел при прибързани действия означава и намаляване на електропроизводството. Това бяха технологичните причини, поради който ние, в рамките на четири дни, се опитваме да влезем в новия режим на работа”, уточни Милевски.


Разликата в температурите на парното и топлата вода в различните квартали на София Милевски обясни с техническите параметри на уредите. Той допълни, че Столичната Топлофикация разполага с достатъчно количество мазут, за да не останат клиентите й на студено. „Ние се стремим да подаваме топлина с еднакви параметри във всички частни на София, за да бъдат равнопоставени всички граждани на столицата и да не създаваме напрежение. Но това са технологични проблеми при преминаването на друг вид гориво”, каза още той. Милевски уточни, че „Топлофикация – София” разполага с петдневен резерв на гориво, но запаси се запълват. „Днес сутринта пристигат 42 цистерни от „Лукойл – Бургас” и някои от тях вече се разтоварват. Утре пристигат още 62 цистерни. Няма опасност поне от гледна точка на онова, което сме платили”, отбеляза той с аргумента, че никой не може да задължи частна фирма да предостави безплатно гориво.


Изпълнителният директор на „Топлофикация – София” беше категоричен, че преминаването на различни видове гориво няма да се отрази на сметките. „Независимо, че топлоподаването е било с намалени параметри, отчетено е по-малка консумация на енергия и ще бъде платена по-малка консумация на енергия”, каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят ще бъде изпълнен с динамика


Денят ще бъде изпълнен с динамика, затова е важно да