Свързани новини

17.05.2009 14:42

Миков: Промените в МВР са необходими на обществото

Видян 936 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Промените в МВР са без алтернатива независимо кой е министър, промените ще се случат, защото са необходими на обществото и те ще направят по-резултатно ведомство. Това каза пред БНР министърът на вътрешните работи Михаил Миков, цитиран от БГНЕС. Убеден съм, че има и бивши служители, и политически партии, които макар и индиректно стимулират протести. Има основания в исканията на полицаите, въпросите се решават. Част от исканията на полицаите бяха реализирани, примерно измененията в Наказателния кодекс, допълни Миков. Невъзможно е искането за увеличение на заплатите. Миналата година заплатите на всички бяха увеличени с 15%, а в някои градове с над 20% на 2/3 от състава, защото там работата е по-тежка и текучеството е по-голямо. Това са фактите. Строителство на РПУ в София, където през последните 20 г. не е поставена и една тухла. Сграда на криминална полиция, плюс техника, автомобили, засилване технологичният капацитет на полицията, всичко това са фактите, които стоят срещу определени средства, заделени от държавния бюджет, каза още Миков.
В МВР всяка прослужена година се признава за две прослужени години, защото работата наистина е тежка. Това дава възможност на служителя след навършване на 25 години служба в МВР да придобие правото на пенсия, каза Миков. Това води до кадрово развитие. От началото на годината са напуснали или са освободени 1700 служители – една част по собствено желание, една част за корупция или за престъпление, друга част за пенсиониране. Имаме в момента около 8000 служители, които са навършили годините за пенсиониране. Ние постепенно ще ги пенсионираме, каза още вътрешният министър. Застрахователите и охранителните фирми имат полза от това да се преекспонира случаят с отвличанията, защото техният бизнес цъфти, каза още Миков. Наистина не сме много успешни в доказването на тези престъпления. Често това, което разкрива полицията не е достатъчно за присъда. МВР трябва да се превърне в служба, която може да послужи за доказване на престъпление. Все още не сме постигнали организационната и практическата и техническата ефикасност за разкриване на отвличанията, допълни още Михаил Миков. Дори и да има нова информация за отвличането на Вене Сотиров, няма да ви кажа. Не съм се интересувал, така мога да ви отговоря, заключи министър Миков и добави: Ще бъдем безкомпромисни срещу черното тото, срещу всякакви икономически престъпления.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец