Свързани новини

24.04.2009 12:58

Миков пази Борисов като национално съкровище

Видян 1876 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ако трябва, ще пазим Бойко Борисов като национално съкровище!", съобщи министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод твърденията на столичния кмет за евентуални заплахи и готвен атентат срещу него, съобщи Дарик. Вътрешният министър и главният прокурор Борис Велчев участваха във форум, посветен на борбата срещу измамите с еврофондове. Миков призова Борисов да каже кой го заплашва и обеща, че ако е необходимо, МВР ще засили охраната на кмета. Според вътрешния министър, визирайки кмета на София, не трябва да се прави политика с такива сериозни твърдения: Толкова ресурс дава полицията да го пазим като национално съкровище, ако трябва ще му засилим охраната. Нека да дойде в МВР, може би ще трябва да го разпитат, за да видим какви обосновани данни има за заплахи. Тъжно е, когато един политик, който има претенциите да управлява България, се държи по този начин.


Михаил Миков отказа да уточни дали задържаните при полицейска операция на автомагистрала „Тракия” варненци са се пошегували с полицията, но поясни, че те нямат нищо общо с отвличанията в България.


В списъка с имена на похитители, който председателят от партия „Ред, законност, справедливост” Яне Янев е предал в МВР, има двама покойници, каза още вътрешният министър. Той уточни, че около случая с отвлечения бизнесмен Вене Сотиров не може да се каже нищо оптимистично.


Главният прокурор Борис Велчев коментира, че разследването на отвличанията е трудна и сложна работа, но по-важният предварителен въпрос, който трябва да се реши, е да се разкрият извършителите. Според него може да се обмисли по-засилено взаимодействие между МВР и Прокуратурата в такива случаи, за да се обединят максимално ресурсите, с които и двете институции разполагат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей