Допълнителна подкрепа за производителите на храни през втората половина на годината беше обещана на среща на животновъди с премиера Николай Денков и финансовия министър Асен Василев през юли по време на подготовката на бюджета за 2023 г.

Свързани новини

14.09.2023 14:27

МФ спешно вади още 63 млн. лв. за земеделците

Видян 2769 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на финансите ще отпусне допълнително 63 млн. лв. за подпомагане на земеделските производители след отмяната на забраната за внос на украинско зърно, гласувана днес от Народното събрание. Средствата се очаква са бъдат гласувани от правителството следващата седмица и да бъдат преведени по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“, съобщиха от пресслужбата на финансовото ведомство.

Допълнителна подкрепа за производителите на храни през втората половина на годината беше обещана на среща на животновъди с премиера Николай Денков и финансовия министър Асен Василев през юли по време на подготовката на бюджета за 2023 г. Но, ако не бяха протестите им тези дни, никога нямаше да бъде отпусната.

Средствата в размер на 213 млн. лв. бяха заложени в държавния бюджет. На срещата част от животновъдите се противопоставиха категорично на удължаването на забраната за внос на зърно от Украйна с аргумента, че това оскъпява фуражите, а оттам и храните и повишава инфлацията.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак