На 20 септември в Изиум, Украйна, жителите взимат хляб, докато местната хуманитарна организация "Добър хляб" им го раздава. (Паула Бронщайн /Getty Images)

Свързани новини

21.09.2022 17:39

Международният спасителен комитет призовава за "незабавно прекратяване на войната" в Украйна

Видян 5394 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международният комитет за спасяване (IRC) предупреждава, че засилената военна дейност в Украйна ще изостри хуманитарната криза и ще доведе до увеличаване на броя на разселените лица.

Предупреждението на IRC дойде по повод изявлението на президента Владимир Путин от сряда за незабавна частична мобилизация на руски граждани в конфликта.


Според руския министър на отбраната Сергей Шойгу Москва ще свика 300 000 резервисти като част от стратегията си.

"Стъпката на Русия да мобилизира допълнителни въоръжени сили поставя конфликта на нов и опасен път", заяви в изявление Марисия Запасник, директор на IRC за Украйна.

"По-нататъшното изостряне на боевете е сериозна грижа за украинския народ - както в страната, така и за тези, които са я напуснали.


"През последните седем месеца Украйна преживя отчаяна спирала на хуманитарна катастрофа; почти 18 милиона души се нуждаят от подслон, храна и здравни грижи, а бъдещето изглежда мрачно с настъпването на зимата и влошаването на условията. Междувременно броят на разселените лица може да нарасне, тъй като все повече хора се опитват да напуснат страната, за да търсят сигурност в съседните страни. "

Последните данни на Агенцията за бежанците към ООН показват, че над 7,2 милиона бежанци от Украйна са регистрирани в цяла Европа.


На снимката: На 20 септември в Изиум, Украйна, жителите взимат хляб, докато местната хуманитарна организация "Добър хляб" им го раздава. (Паула Бронщайн /Getty Images)


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв