Свързани новини

03.02.2021 16:12

Между 1200 и 1500 годишно са новите случаи на онкоболни в Благоевградско

Видян 1689 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        Тревожна тенденция обяви директорът на онкологичната болница в Благоевград - между 1200 и 1500 годишно са новите случаи на раково болни хора. Апаратурата за лечение има нужда от спешно обновяване, заради което от лечебното заведение поискаха разрешение от Общинския съвет в Благоевград да изтеглят кредит от 5 милиона лева, който самата болница ще изплаща със средства, заработени по Здравна каса, съобщи д-р Георги Георгиев.

Едно от удачните решения на местната власт в Благоевград преди години беше онкодиспансерът в областния център да стане болница за лечение на хора с диагноза рак. Агресивното нарастване на онкологичните заболявания, които за съжаление засягат и все по-млади хора, доказаха тази необходимост. Статистиката става все по-тревожна - през последните години между 1200 и 1500 са новите пациенти, които лечебното заведение диспансеризира. Преди време, финансирано с европейски средства, към болницата беше разкрито и отделение по лъчетерапия. Сега има дори Covid сектор. Апаратурата обаче е остаряла и излязла от употреба по света.

Едно от най-ценните неща, които има общинската болница по онкология в Благоевград, е екипът от специалисти. Самият управител д-р Георгиев е единственият патоанатом в Югозападна България. За съжаление повечето му колеги са в пенсионна и пред пенсионна възраст, а младите специализанти, които лечебното заведение финансира, не са много. Необходимо е да бъде финализирано и допълнителното строителство на болничната сграда, споделя дипломатично директорът на здравното заведение, очаквайки повече активност от Общинския съвет и кметския екип.

И още един актуален въпрос поставя управителят на онкологичната болница в Благоевград д-р Георгиев. Питат и онкологично болните пациенти- защо няма информация дали и кога те ще бъдат ваксинирани срещу коронавирус?


Източник: БНР


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.11.2023 00:02

    горките заблудени, "ваксините" ковид причиняват рак и то турбо рак - много бързо прогресиращ както го определя опитен австралийски онколог и както мед. сестра от Словения издаде дружинката на ваксо убийците след като напусна работа като главна сестра на люблянския медицински университет. Сложили са ракови вируси в част от партидите. Вече 5 човека от познатите загинаха от рак, ваксинирани за ковид

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей