Meta ще етикетира изображения, генерирани от изкуствен интелект

Свързани новини

10.02.2024 16:52

Meta ще етикетира изображения, генерирани от AI, които се споделят във Facebook и Instagram

Видян 8522 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Meta въвежда инструмент за идентифициране на изображения, генерирани от изкуствен интелект, които се споделят в нейните платформи, на фона на глобалния ръст на синтетичното съдържание, което разпространява дезинформация, предаде DailyMail.

Поради наличието на няколко системи в мрежата, компанията, собственост на Марк Зукърбърг, се стреми да разшири етикетите до други като Google, OpenAI, Microsoft и Adobe.

Meta заяви, че ще внедри напълно функцията за етикетиране през следващите месеци и планира да добави функция, която позволява на потребителите да маркират съдържание, генерирано от изкуствен интелект.


Президентската надпревара в САЩ обаче е в разгара си, което кара някои да се чудят дали етикетите ще се появят навреме, за да спрат разпространението на фалшиво съдържание.

Този ход идва, след като Надзорният съвет на Meta призова компанията да предприеме стъпки за поставяне на етикети на манипулирани аудио и видеоклипове, които биха могли да заблудят потребителите.
 
"Препоръките на Надзорния съвет отиват по-далеч, тъй като той съветва компанията да разшири политиката за манипулирани медии, така че да включва аудио, ясно да посочи вредите, които се стреми да намали, и да започне да обозначава тези видове публикации по-широко от обявеното", заяви пред Dailymail.com говорителят на Надзорния съвет Дан Чейсън.

Той продължи: "Етикетирането позволява на Мета да остави повече съдържание и да защити свободата на изразяване.

'Важно е обаче компанията ясно да дефинира проблемите, които се стреми да реши, като се има предвид, че не всички променени публикации са осъдителни, при липса на пряк риск от реална вреда.

Тези вреди могат да включват подстрекаване към насилие или подвеждане на хората относно правото им да гласуват.

Meta заяви във вторник, че работи с партньори от индустрията по технически стандарти, които ще улеснят идентифицирането на изображения и евентуално на видео и аудио, генерирани от инструменти с изкуствен интелект.

Остава да се види колко добре ще работи това в момент, когато е по-лесно от всякога да се създават и разпространяват изображения, генерирани от изкуствен интелект, които могат да причинят вреда - от дезинформация за изборите до неконсенсусни фалшиви голи снимки на известни личности.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей