Meta

Свързани новини

04.10.2023 09:24

Meta обмисля пускането на платени абонаменти за Facebook и Instagram в ЕС

Видян 793 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Meta Platforms проучва план, който може да накара потребителите в Европейския съюз да плащат по 14 долара за достъп до версии без реклами на Instagram или Facebook, или да се съгласят на персонализирани реклами в безплатните версии, пише Wall Street Journal.

Според изданието Meta обмисля дали да не таксува по 10 евро месечно на компютър за акаунт във Facebook или Instagram и около 6 евро за всеки допълнителен свързан акаунт, твърдят източници, запознати с предложението.

На мобилни устройства цената за един акаунт ще скочи до приблизително 13 евро, защото Meta ще вземе предвид комисионите, начислявани от магазините за приложения на Apple и Google.

Социалната мрежа беше глобена 390 млн. долара по-рано тази година от Ирландската комисия за защита на данните и ѝ беше казано, че не може да използва т.нар. „договорно“ правно основание, за да изпраща на потребителите реклами въз основа на тяхната онлайн активност.

След това Meta заяви, че възнамерява да поиска съгласието на потребителите в ЕС, преди да позволи на бизнеса да насочва реклами, за да отговори на редица развиващи се регулаторни изисквания в региона.

Сега Meta е казала на европейските регулатори, че се надява да въведе плана без реклами, който нарича абонамент без реклами, през следващите месеци за потребителите в Европа.

Говорител на Meta коментира пред Wall Street Journal, че компанията вярва в „безплатни услуги, които се поддържат от персонализирани реклами“, но проучва „опции, за да гарантираме, че спазваме променящите се регулаторни изисквания“.

Вестник New York Times първи писа, че Meta обмисля платена версия на Facebook и Instagram без реклами за потребителите, живеещи в ЕС, без да разкрива подробности за това колко ще струват.

Планирането на подобна абонаментна опция за основните услуги на Meta е голям завой в политиката на компанията. Нейният главен изпълнителен директор Марк Зукърбърг отдавна настоява, че основните услуги трябва да останат безплатни и подкрепяни от реклами, така че да са достъпни за хората с всякакви доходи.

„Не се нуждаете от хиляди долари, за да се свържете с хората, които използват нашите услуги“, коментира Зукърбърг на конференция през 2018 г.


Източник: Investor.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион