Свързани новини

05.06.2014 16:37

Местан кани всички на предизборно кафе

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Избори през октомври 2015-а заедно с местните, или до края на тази година, въпреки че може и догодина по това време – това е новата позиция на ДПС, която бе съобщена от  Лютви Местан на пресконференция вчера. Той поясни, че трите опции, които предлага са само  и единствено за благото на България, макар да съзнава, че скорошното гласуване за нов парламент (според него на 7 декември)  ще се отрази пагубно на бюджета.


Лидерът на ДПС съобщи това след срещата си с премиера Орешарски, на която се очакваше да бъдат обсъдени различни варианти за промени в кабинета и нови министри. Малко, след като разговорът приключи, Местан свика медиите и огласи новата си позиция. Накрая лидерът на ДПС покани всички партии да пият по едно предизборно кафе, което по думите му е „символ на диалог и разбирателство за бъдещето на страната“.


"Трябва да внимаваме да не предозираме кафетата, защото увреждат сърцето“, реагира  Янаки Стоилов от БСП. Депутатът оприличи прогнозата на Местан за датата на изборите със спортния тотализатор: „Предлагат се всички възможни опции, но има още две – изборите да са по-рано или по-късно от тези дати“ ,обобщи Стоилов.  "Ние не водим консултации просто за времето на вота, ние ще водим разговори за това какви задачи е оправдано да продължат живота на правителството и на парламента“, каза още той.


,,Преди нови избори, трябва Конституционният съд да се произнесе за евровота“, каза от своя страна Волен Сидеров вчера. Припомняме, че Атака сезира КС относно търговията с гласове и законността на резултатите от 25 май. „Харченето на пари за поредното гласуване се обезсмисля, ако нарушенията от евровота не бъдат наказани и прекратени“, бе категоричен Сидеров.


„Още утре да започнат консултации при президента за нови избори“, изказа волята си Бойко Борисов, който не закъсня да даде пресконференция, след като думите на Местан плъзнаха из кулоарите на парламента. „Незабавни избори веднага, сега”, ентусиазирано пожела лидерът на ГЕРБ. След това обаче той съвсем неочаквано заяви, че обявените дати ще бъдат пагубни. Борисов даде пример със задлъжнялостта, БДЖ и здравеопазването. „Освен това бюджетът от това правителство ще задължи следващия кабинет да направи такива реформи, с които за един ден да отмилее от народа“, каза Борисов. Такъв кабинет ще падне за три месеца, заключи Борисов и затова най-добрият вариант остана избори 2 в 1 – местни и парламентарни заедно през октомври 2015 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог