Свързани новини

07.01.2013 16:20

Месото с 20% нагоре за година

Видян 1337 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За една година цената на месото в България се е увеличила с 20%. Това стана ясно от думите на председателя на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев.


Той отбеляза, че месото продължава да държи тези цени, при положение, че на световния пазар те са се върнали в старите рамки.


От думите му се разбра, че брашното също е повишило стойността си, но в по-малки граници и момента струва 99 стотинки. „В действителност най-евтиният хляб се яде в България, но качеството му е по-ниско от това в другите страни. Зърненият баланс на страната е много стабилен“, обобщи Стойчев.


Заради поскъпването на горивата доматите и краставиците държат високи цени и са с 20-30 на сто по-скъпи от миналата година. Данните показват, че с 50% е нараснала цената и на картофите. „Българското картофопроизводство е намаляло“, отбеляза още шефът на Комисията, уточнявайки, че произвеждаме два пъти по-малко, отколкото имаме нужда. „Населението се задоволява с внос“, посочи Стойчев.


Захарта и олиото имат стабилни цени с тенденция за поевтиняване. С боба има проблем - масово се внася и цената му е с 20% по-висока. Основната причината отново е липсата на собствено производство, допълни председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за