Mercedes-Benz отложи целта си до 2030 г. да се превърне в марка, която използва само електрически превозни средства, и сега заявява, че ще произвежда двигатели с вътрешно горене "и през" следващото десетилетие.

Свързани новини

26.02.2024 11:55

Мерцедес се отказва от идеята до 2030 г. да произвежда само електромобили, ДВГ ще останат

Видян 484 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mercedes-Benz отложи целта си до 2030 г. да се превърне в марка, която използва само електрически превозни средства, и сега заявява, че ще произвежда двигатели с вътрешно горене "и през" следващото десетилетие.

По-слабото от очакваното търсене на електромобили е причина за промяната, като Mercedes също така отлага целта си да направи електромобилите и хибридите 50 % от продажбите си с пет години.

През 2023 г. електромобилите ще съставляват 11% от продажбите на Mercedes в Европа, докато комбинираните продажби на електромобили и хибриди ще представляват 19%.

Вместо това Mercedes ще възприеме гъвкава стратегия, тъй като ще реагира на "пиковете и спадовете" в прехода към автомобили, задвижвани от батерии, казва главният изпълнителен директор на компанията Ола Калениус.

"Искаме ясно да покажем на клиентите и инвеститорите, че ще използваме стратегическата гъвкавост", каза Ола Калениус. "Като действащ оператор трябва да имате двойно застраховане."

В разговор с Ройтерс Калениус добави още един контекст за това кога Mercedes може да премине към изцяло електрическо задвижване: "Очевидно е, че това няма да стане 100% през 2030 г. от целия европейски пазар, но вероятно и от страна на Mercedes", каза той.

Ford и General Motors отложиха плановете си за изграждане на нови заводи за производство на електрически превозни средства, а Ford също така намали производството на електрическата версия на емблематичния F-150. След първоначалното рязко нарастване на търсенето продажбите на F-150 Lightning рязко спаднаха, което принуди Ford да намали планираното производство наполовина.

Дори компанията Tesla предупреди, че очаква продажбите да нараснат с много по-бавни темпове през 2024 г.

И докато търсенето на електрически превозни средства в Австралия продължава да расте от ниска база, има признаци, че местният пазар също може да навлезе в труден период.

Няколко марки направиха големи корекции в цените на ключови електрически модели, като Subaru е последната, която намали цената на скоро появилия се Solterra с 8000 долара.

Ford Mustang Mach-E, Tesla Model Y, Hyundai Ioniq 5 и Ioniq 6, GWM Ora и MG ZS също получиха големи намаления на цените, понякога с до 10 500 долара.

Понастоящем Mercedes продава в Австралия седем модела леки автомобили само на електрическо задвижване. Най-популярният електрически модел на Mercedes в Австралия е EQA, който регистрира 1196 продажби през миналата година.

Въпреки промяната в глобалната стратегия на Mercedes, от местното подразделение на марката заявиха пред Wheels: "В Австралия навлизането на електрическите автомобили на Mercedes-Benz съответства на нашето планиране и отразява случващото се на нашия пазар като цяло."

Източник: whichcar



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв