Свързани новини

15.04.2020 11:24

Мерките не помагат реално на българските производители: Нинова

Видян 2096 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В момента обсъждаме конкретен въпрос – как в криза да помогнем на българските производители. Говорим конюнктурно, но темата е много сериозна и голяма. В резултат на грешни решения, състоянието на българското земеделие не е такова, каквото може да бъде. Българската земя трябва да осигурява прехраната на българския народ. Днес ще решим конкретния въпрос, но нека да помислим върху това, че българската земеделска продукция е неконкурентоспособна, защото получава по-ниски субсидии от тези на европейските земеделски производители. Предстои въпросът – как този проблем ще бъде решаван в бъдеще. Той е един от стратегическите въпроси за българското земеделие.
В нашето земеделие има диспропорции в съотношението- зърнени култури, плодове, зеленчуци, месо. Нека тези проблеми да стоят на вниманието ни, въпреки че няма да успеем да ги решим днес. Кризата дава много  възможности – за преосмисляне на големи теми, които през годините назад, заради политическо късогледство или партийни интереси, конфронтации, българските партии не са успели да решат
Съжалявам обаче, че и днес управляващите предлагате конюнктурно решение и на парче по отношение на защита на българското производство в търговските вериги. Вчера Министерският съвет е решил в постановлението си да задължи търговските вериги да представят щандове и площи за излагане на българска продукция. Тази мярка няма да даде очаквания резултат – да помогне активно на българските производители на селскостопанска продукция. Тя не им предоставя никакви облекчения и отстъпки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби