Свързани новини

02.09.2016 15:09

Меркел не се дистанцира от резолюцията за геноцид срещу арменците

Видян 1414 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Канцлерът на Германия Ангела Меркел няма да се дистанцира от резолюцията на Бундестага за геноцид срещу арменците в Османската империя. Меркел е заявила това пред председателя на парламентарната група на управляващия Християндемократически съюз Фолкер Каудер, предаде БНР.


Правителството на Германия не се разграничава от резолюцията на Бундестага за геноцид срещу арменците в Османската империя. Това обяви и  правителственият говорител Щефен Зайберт:


Германският Бундестаг има правото и възможността да се изказва по всеки въпрос винаги, когато смята това за необходимо. Правителството подкрепя и защитава това суверенно право на германското народно представителство. Правителството не може да се меси в правомощията на други конституционни институции.


Резолюцията на германския парламент не е законово обвързваща, каза германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер:


Германският парламент естествено има правото и свободата да приеме каквато резолюция иска, но самият Бундестаг заяви, че не всяка резолюция е със силата на закон.


Приетата през юни резолюция обтегна отношенията между Германия и Турция. Анкара настоява германското правителство да се разграничи от решението на депутатите и в отговор забрани на германски депутати да посетят военните, разположени в авиобазата "Инджирлик".  Германски дипломати продължават да разговарят с турските власти за разрешение, каза по-рано днес говорител на германското външно министерство.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби