Свързани новини

26.06.2014 11:26

Мерджанов: Точната дата на изборите не може да се насрочи с извиване на ръце

Видян 1171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предварителните условия, които Борисов се опитва да поставя вече 10 години, до голяма степен пречат на нормализацията на политическия живот. Не може да се ходи на консултации с предварителни условия, безапелационно. Аз разбирам мотивите на Борисов непременно да обяви банкрут на държавата, съсипването й, да дойде ГЕРБ, подобно на 2009 г., като месия, заварвайки тогава, след управлението ни в коалиция, държава в цветущо финансово здраве, както и родната ни икономика. Това заяви председателят на ПГ на КБ Атанас Мерджанов в ефира на ТВ7. Той подчерта, че огромният фискален резерв на държавата ни, който бе оставен от тройната коалиция и изхарчен безогледно от ГЕРБ. „Може би, един от големите пропуски на това правителство е, че не обяви на хората какво точно завари след управлението на ГЕРБ. Ако това бе станало, едва ли представителите на ГЕРБ щяха да имат такова безогледно самочувствие и да си мислят, че българинът всичко е забравил”, заяви председателят на ПГ на КБ.


Който е отписал БСП, дълбоко греши


По отношение на избора на датата за предстоящите избори, Атанас Мерджанов припомни, че именно Сергей Станишев призова за бързи избори. „Точната дата на предстоящите избори е въпрос на консултации между парламентарнопредставените политически сили. Според мен, ние трябва да вървим към бързи избори, съобразени със законовите срокове, като възможни дати за нас са и 7, и 14 и 28 септември. Моето лично мнение е, че датата на изборите не трябва да пречи на обществените отношения и процеси в страната”, заяви той.  Мерджанов поясни, че консултациите утре за датата за провеждане на национални избори са по покана на лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. „Домакини при провеждането на консултации сме ние. Предполагам, че консултациите ще започнат около 12 часа”, каза той и подчерта, че ако някой е отписал БСП на предстоящите избори дълбоко греши.


На въпрос дали изборът на Сергей Станишев да стане евродепутат е плод на опит за сближаване между БСП и ГЕРБ, което включва и отстраняване на досегашните лидери, Атанас Мерджанов категорично заяви, че  тази теза е дълбоко погрешна. „Първо, искам да напомня, че БСП е единствената партия от 25 г. насам, която възможно най-публично провежда своите форуми, и Конгреси и Пленуми и заседания на ИБ на БСП, защото те винаги са открити за журналисти. Що се отнася до решението на Сергей Станишев да замине за Брюксел е свързано с промяната на политическата обстановка и в Европа, и у нас, наложиха този избор. В крайна сметка лидерът на ПЕС има определени отговорности при водене на политики с ЕНП по съставянето на европейските институции”, подчерта Мерджанов. Той обясни, че чрез Станишев и високата му позиция, като лидер на ПЕС се предоставя изключителен шанс на България, а именно да бъде в центъра на събитията при договаряне на конструирането на европейските институции.


Атанас Мерджанов каза също, че проведеният Пленум на БСП е натоварил лидера на партията да направи промени в партията. „Неколкократно Сергей Станишев заяви, че е нужна нова енергия, промяна в БСП, ако искаме да завоюваме по-широка територия на доверие. Ще бъдат изготвени и листите за предстоящите национални избори, като при нас те се утвърждават на форум, за разлика от ГЕРБ и някои други политически организации, където те се пишат на коляно, в последния момент, само по усмотрение на лидера, при нас това не се случва”, обясни председателят на ПГ на КБ.


Според Атанас Мерджанов в отношенията с партньорите си БСП не трябва да стига до крайности. „Досега моят опит показва, че крайностите са вредни в политиката”, заяви председателят на ПГ на КБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци