Мегазадръствания белязаха още първия и следващите дни след затварянето на половината площад Св. Александър Невски

Свързани новини

20.11.2023 09:36

Мегазадръствания заради затварянето на ½ пл. Ал. Невски

Видян 554 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мегазадръствания белязаха още първия и следващите дни след затварянето на половината площад Св. Александър Невски. Трагично е положението по ул. Раковски. В първия ден от приемането на първото решение на новия кмет, силно повлияно от отдавнашна фикс идея на Борис Бонев, „тапата” на театралната улица започваше от бившата сграда на СДС преди „чупката”, минаваше покрай пл. Славейков, после до светофара с ул. Гурко и нагоре през пресечката с жълтите павета и хълма на храмовете – най-високото място в милионния град, надолу до бул. Дондуков.


Безрадостно е дори в „никакви часове” – примерно след 11 или в ранни следобед, по бул. Левски още от Спортната палата до университета, нагоре покрай паметника, и до бул. Донуков. Който, от своя страна, също е допълнително задръстен.


Трите изброени основни централни пътни артерии в центъра, плюс жълтите павета бяха допълнително натоварени, тъй като затворената отсечка от стотина метра от ул. Раковски до храм-паметника Св. Ал. Невски е единственият short cut – къс път, между тях, който позволява да се избегнат задръствания.


Пострада и улица Московска, на която е и сградата на Общината, която от години не е била толкова натоварена.
Сега напомняме за онези, които сега опознават София и уредбата на транспорта в нея, че движението в същата зона беше спирано преди няколко години и беше пуснато, защото се получи точно този ефект – на прекомерните „тапи”.


Напомняме също, че т.нар. депутатски паркинг, срещу който уж е цялата борба, не действа от месеци, откакто Народното събрание се пренесе на Ларгото.


А последното приканване от Общината народните представители да опразнят мястото беше блокирано не от кого да е, а от Никола Минчев като председател на парламента, а той е виден представител – даже член на Политбюро на ПП – партията и на новия кмет Васил Терзиев, с която СС на Борис Бонев е в коалиция.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей