Свързани новини

26.03.2012 11:38

Медведев: Кризата в Сирия трябва да се реши без намеса отвън

Видян 1574 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мисията на Кофи Анан може да бъде последен шанс за да бъде избегната кръвопролитната война в Сирия, заяви президентът на Русия Дмитрий Медведев по време на срещата със специалния посланик на ООН и Лигата на арабските държави, информира "Гласът на Русия". В течение на два дни Кофи Анан обсъжда в Москва планове за уреждане на ситуацията в тази страна. Вече повече от година на територията на Сирия продължават антиправителствените демонстрации, прераснали във въоръжени сблъсъци. В резултат ежедневно загиват хора, както от мирното население, така и от военните. По данни на ООН общият брой на жертвите надхвърля 8 хиляди души. Сирийските власти казват, че от ръцете на добре въоръжените бойци загинали повече от 2 хиляди военнослужещи и сътрудници на правозащитните органи на Сирия, срещу които действат добре въоръжени бойци от опозицията.


Ние много ценим вашите усилия и може би за Сирия това е последният шанс да избегне кръвопролитната война и вашата мисия ще завърши с позитивен резултат. Ние ще оказваме всяческа подкрепа и помощ, заявил по време на срещата Дмитрий Медведев.


Мисля, че както винаги, ще можем да разчитаме на помощта, съдействието и съветите от страна на Русия. И Дмитрий Медведев напълно вярно отбеляза, че ние с участието на групата посредници ще можем да положим необходимите усилия за да може в крайна сметка да бъде поставен край на този сложен кръвопролитен конфликт, за да може да бъде осигурен достъп на хуманитарната помощ за онези, които се нуждаят от нея, за да може в крайна сметка в този регион да настъпи мир, заявил Анан, който предложил пет общи принципа за уреждане на сирийската криза: прекратяване на насилието от всички страни, безпристрастен механизъм за мониторинг, неприемливост на външна намеса, безпрепятствен достъп на хуманитарната помощ за всички сирийци и начало на вътрешносирийски политически диалог. Предложенията на специалния посланик бяха единодушно приети в Съвета за сигурност на ООН. Имайки предвид позицията на сирийското ръководство, в Москва смятат, че главната задача на мисията на Кофи Анан днес е да убеди противниците на президента Башар Асад да започнат преговори за да бъде постигнат компромис с властите. Руската страна е убедена, че насилието в Сирия може да бъде спряно само чрез прекратяване на огъня от всички страни в конфликта и начало на общонационален политически диалог без намеса отвън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци