Свързани новини

13.07.2012 14:18

McDonald’s налагат монопол над храните по време на Олимпиадата

Видян 1999 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради спонсорски задължения, по време на Олимпийските игри не навсякъде ще може да се предлагат бързи закуски. Това е заради факта, че главен спонсор на събитието през идния месец е американския гигант McDonald’s. Стотици хранителни обекта, които се намират в близост до Олимпйския стадион са принудени да премахнат определени ястия от менютата си, заради сключването на официален договор с McDonald’s. Олимпийските шефове са забранили всички 800 хранителни продукта, предлагани от 40 търговци на дребно. “Поради спонсорски задължения към McDonald’s, Locog е дал нареждане на кетъринг екипа, че вече няма право да предлага бързи закуски навсякъде в Олимпийския парк”, гласи официалното изявление.”Единствената вратичка за това е, ако тя се сервира с риба”.


Шефовете на веригата поясняват, че не бива хората да се сърдят на персонала, тъй като това не е тяхно еднолично решение. Общо 800 хранителни обекта ще предлагат международни ястия и типична британска кухня. От организационния комитет се хвалят, че местата за хранене ще “празнуват наследството и разнообразието на британските продукти и рецепти”.


Забраната все пак означава, че посетителите няма да могат да се насладят на любими британски ястия като наденички, яйца и чипс, лазаня, пържоли и пържени картофи, както и пиле с пържени картофи. От друга страна, организаторите са критикувани за избора на спонсори, тъй като бързите закуски и вредните храни и напитки са в противоречие с олимпийските идеали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв