Свързани новини

26.10.2020 09:51

Мъж със симтоми на K19 почина, докато болницата отказва да го приеме

Видян 1319 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дъщерята на починал възрастен мъж от Плевен разказва, че заради все още неизлязъл резултат от PCR тест за COVID-19, баща й не бил приет в Университетската болница в Плевен, с обяснението, че няма свободни легла. Оттам отговориха, че това е невъзможно и ще направят проверка по случая, съобщава БНТ.


Ралица Окова разказа, че първите симптоми баща й получил в началото на по-миналата седмица. На 16 октомври състоянието на мъжа започнало да се влошава и потърсил личния си лекар. Направили му рентгенова снимка, изписали му антибиотик.


В неделя сутринта обаче получил и задух, загубил вкус и обоняние. С линейка го закарали в Университетската болница в Плевен, където, според документите, бил прегледан от пулмолог.


"След това, около 1 часа, не мога да кажа точно, ме извикаха вече във фоайето. Обясниха ми, че ще го изпишат. На което абсолютно се възпротивих, казах, че той е зле, не може да диша и не може да го изписват. Те ми обясниха, че са му сложили Урбазон, че е бил на кислородна маска, и би трябвало вече да е по-добре", каза Ралица Окова.


От болницата обяснили на Ралица, че са взели на баща й проба за PCR тест и трябвало да изчакат резултата.


"Изписваме го, защото в отделението, в което са пациентите под въпрос с COVID-19 няма места. И ако на утрешния ден има резултат и той е положителен, биха могли да го приемат в Инфекциозно отделение", заяви Ралица Окова.


Закарали го с линейка до вкъщи, но мъжът вече трудно се движел. Докато изкачвал стъпалата на блока, на 2-рия етаж той изгубил сили и паднал. Веднага извикали друга линейка, защото в тази нямало нито апаратура за реанимация, нито носилка. Междувременно лекарката от Спешна помощ му направила сърдечен масаж, но той починал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева